Interieurinspiratie

Planten in huis: 5 redenen om nu meteen een plant in huis te halen

Huisjethuisje-5 redenen om planten in huis te halen

Planten in je interieur is al enige tijd dé woontrend. Ben jij nog niet mee? Na dit artikel wel!


In mijn vorige blogpost vertelde ik het al: planten zijn helemaal in. In het echt of als botanische print. Ze duiken op haast elke interieurfoto op. Planten hebben dan ook heel wat voordelen.

 

 

Planten…

  1. laten een ruimte opleven: het frisse groen laat de kleuren in je interieur extra goed uitkomen. Zeker in een wit interieur zorgt dit voor een mooi contrast. Maar ook bij andere kleuren, laat het vaak de kleur opleven.
  2. werken als verbindend element: als je verschillende woonstijlen combineert kunnen hoekjes met planten ook het element zijn dat alles toch aan elkaar bindt en het plaatje laat kloppen.
  3. brengen de buitenwereld naar binnen. Een extra energieboost tijdens de grijze & natte maanden, waarin we minder buitenkomen.
  4. zuiveren de lucht
  5. passen in alle interieurstijlen. Als je een strak interieur hebt zorgen grote planten dikwijls voor een statement. Bij een landelijk of Scandinavisch interieur werk je met veel natuurlijke materialen en dan kan een plant (zoals een olijfboompje) niet ontbreken. Bij een industrieel interieur kunnen een groepje cactussen voor een extra stoere toets zorgen en brengen ze ook wat kleur binnen. En bij een retro-interieur hoort natuurlijk de Sanseveria (vrouwentong) thuis.

Overtuigd? Goed zo! Hoe je meer planten in je interieur kunt brengen en hoe je ze kunt verzorgen zal ik je in volgende blogposts vertellen. Denk jij aan nog een voordeel om meer planten in je interieur te brengen? Laat het hieronder weten!

Katrien