Colora-we-are-colour
Interieurinspiratie

Planten in huis: 11 manieren om de lente in huis te brengen

Planten in je interieur is al enige tijd dé woontrend. In deze blogpost toon ik 11 manieren om de natuur binnen te brengen. Een opkikkertje met dit wisselvallige lenteweer 😊.

 


Je kunt de natuur op verschillende manieren in je interieur verwerken

 

1. Grote planten
Een grote plant mag zeker niet ontbreken in je interieur. Het is niet alleen een mooie blikvanger, het laat een kamer ook helemaal opleven en brengt een streepje natuur binnen. Planten met grote bladen (Pachira of monstera) of met een leuk patroon (Begonia Macaluta) zorgen net voor dat tikkeltje meer.

 

2. Hangplant
Heb je geen plaats voor een grote plant? Dan kan je met een of meerdere hangplant(en) ook veel groen toevoegen aan je interieur.

 

3. Verzameling vetplantjes
Wil je klein beginnen? Dan is een verzameling vetplantjes een goed idee. Een klein groepje plantjes zorgt voor wat pit in je interieur. En vetplantjes zijn zeer gemakkelijk te onderhouden: 1 keer om de 3 weken een beetje water geven.

 

4. Luchtplantje
Een luchtplantje is een originele manier om wat groen te brengen en nog gemakkelijker in onderhoud dan een vetplantje. Af en toe eens besproeien met water of even in een potje water laten rusten.

 

5. Terrarium
De laatste maanden zie je hier en daar een terrarium opduiken. In een plantenkas. Of in een fles , zoals deze van Flessengroen.nl

 

6. Verse snijbloemen

Wie mij op Instagram volgt, weet dat ik mijzelf regelmatig trakteer op verse snijbloemen. Heerlijk om naar te kijken.

Gewoonlijk koop ik ze voor 4 à 5 euro in de supermarkt en met een beetje zorg gaan ze gemakkelijk 10 dagen mee.

 

Of ga voor andere groene alternatieven …

 

6. Een groen geverfde muur
Op Instagram maken witte muren plaats voor groene muren. Groen is een rustgevende kleur, maar brengt toch veel sfeer, zoals je kunt zien op dit inspiratiebeeld van Colora.

 

7. Botanisch behang
Een behang met een botanische print, maakt pas echt een statement. Zoals dit Wall&Deco behang “Exotic Damier” van Raw

 

8. Een plantenposter
Iets subtieler, maar wel mooi, zijn de vele botanische posters: getekend of geprint. Zoals deze plantenposters van Desenio.nl.

 

9. Textiel met plantenprint
Een kussen met een leuke plantenprint, is maar een kleine stap en zorgt zeker voor een lentetoets in je interieur. Zoals dit stijlvolle kussen van HK Living, verkrijgbaar bij VTWonen.be.

 

10. Meubels in rotan
Rotan doet denken aan de jungle. Zoals deze loungestoel van Leen Bakker.

 

Helemaal weg van de Urban Jungle-trend? Mix dan verschillende opties: een grote plant, wat hangplanten, een verzameling kleinere plantjes en hier en daar groene of botanische accenten. Geen groene vingers? In een volgende blogpost geef ik je enkele tips!

Heb jij nog een leuk idee voor meer groen in je interieur?

 

Katrien

4 gedachten over “Planten in huis: 11 manieren om de lente in huis te brengen”

  1. Ik vind planten echt super tof in huis, alleen heb ik zelf niet bepaald goede groene vingers. (lacht) Maar daar heb ik iets op gevonden, ik heb me namelijk een cactus aangeschaft. Deze heeft niet veel water nodig en is toch super schattig en brengt toch wat leven in huis. ?
    Ik heb wel super toffe ideetjes gezien in je blog.

Reacties zijn gesloten.