Levis-kleur2018-heartwood
Interieurinspiratie

8 interieurtrends voor 2018

Hier zijn de 8 woontrends van 2018. Zo ben je zeker dat je toekomstige interieuraankopen toekomstbestendig zijn.

 


Je kunt er niet naast kijken: binnenhuisdecoratie is in! Grote winkelketens (zoals Hema, H&M, Zara, Action, …) spelen daar op in en bieden betaalbare woonitems aan die mee zijn met de laatste trends. Alleen wisselen die trends heel snel: de lightbox, het letterbord, ananassen, flamingo’s en cactussen… allemaal trends die het afgelopen jaar passeerden.

Daarom zet ik even de woontrends van 2018 op een rijtje, zo ben je zeker dat je toekomstige interieuraankopen toekomstbestendig zijn.

1. Planten en plantenprints

 

Je hebt het misschien al opgemerkt in woonmagazines, op Instagram of Pinterest, maar planten zijn in! En blijven nog een heel tijdje meegaan.

 

Huisjethuisje.com-urbangjungle

 

Grote planten, een verzameling kleine vetplantjes, of een leuke plantenprint op kussens of posters. Ze zijn niet meer weg te denken in een interieur.

 

2. Natuurlijke materialen, texturen en vormen

 

Huisjethuisje.com-natuurlijkematerialen

 

Hout, staal, steen, sisal, zeegras, …ze blijven enorm populair! Want natuurlijke materialen brengen rust. Rust die we goed kunnen gebruiken in onze hectische levens.

 

Je mag al die texturen gewoon mixen en matchen: wol, grof geweven linnen, leder, fluweel, ruw hout, staal, worden allemaal in 1 interieur gecombineerd.

 

Daarnaast hebben het servies, kandelaars en vazen ook vaak een natuurlijke vorm, of zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen. Denk maar aan het serviesgoed van Pascale Naessens.

 

3. Groene muren en andere natuurtinten

 

VTWonen-restyling-groene_muur-urbanjungle

 

We willen de natuur naar binnen brengen. En dat doen we met diepe vergrijsde tinten in een variatie van kleuren: groen, roos, blauw.

 

Voor wie fan is van wit en grijs. Geen nood, ook dit is nog lang niet uit! Een licht Scandinavisch interieur is nog steeds bij vele interieurfanaten (zoals mezelf 😊) in.

 

4. Colorblocking

 

Weet je nog dat het een tijdje geleden in de modewereld in was om aan colorblocking te doen (felle kleuren met elkaar combineren)? Wél die trend waait nu over naar de interieurwereld.

 

Barringtonandstonehouse-sofa-harrington

 

Durvers gaan voor wanden en vloerkleden in verschillende complementaire kleuren: bijvoorbeeld blauwgroen, okergeel, oudroze, paars….

 

Levis-kleur2018-heartwood

 

De meer voorzichtige types gaan voor een ton-sur-ton combinatie (bijvoorbeeld dieproos, met zachtroos) of passen deze trend toe op 1 accentmuur of in hun accessoires zoals kussens of muurdecoratie.

 

5. Geometrische vormen


Ook geografische vormen blijven in: een geometrische lamp of draadmand, of een geometrische print op behang of textiel? Zeker doen!

 

6. Metallic


Een metalen schijn zal de komende tijd terug helemaal opkomen. Durvers gaan voor een behang in metallic look. Maar je kunt ze ook verweven in accessoires zoals kaders, vaasjes, kandelaars of als metaaldraad in een plaid.

Deens.nl-FermLiving-wallpaper

 

7. Gallerywalls


Een mooie wand met een mix van foto’s, posters, kunstwerken, letters, …. Je hebt ze waarschijnlijk al gezien, want deze trend gaat al een aantal jaren mee. Het leuke is dat je klein kunt beginnen en ze stelselmatig kunt laten groeien.

 

8. Exotisch

 

Naast de reeds populaire ananas- en flamingoprints komen er nog veel meer exotische elementen: franjes, kleurige stoffen en feestelijke materialen. Hoe meer kleur, hoe beter!

Als je de deze trends leest, denk je waarschijnlijk: “En hoe moet ik die nu combineren?”. Want enkele ervan lijken elkaar wat tegen te spreken! Wel net zoals in de mode volg je niet alle trends. Je pikt enkel diegene eruit die bij je interieur passen en waarvan je denkt dat je er enkele jaren goed bij zult voelen. Bij de ene is dat een lichte ruimte met veel natuurlijke materialen, bij de andere een kamer met veel kleurtjes en planten. Dat maakt het net zo boeiend!

Veel inrichtplezier!

 

Katrien

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!