Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Moodboard voor Lucie’s kamer

moodboard-babygirl - tree - cotton balls - banner

Na Jules zijn kamer, zijn we nu ook bezig met Lucie’s babykamer. Hierbij al een voorproefje.

 


Intussen is Jules helemaal gewend aan zijn nieuwe kamer. De eerste nacht had hij het nog wat moeilijk, maar sindsdien vindt hij het geweldig. Zeker toen ik eindelijk de 6 dozen Playmobil uit de kelder naar zijn  nieuwe kamer verhuisde. Nu wordt ook de speelzolder goed gebruikt ;-).

En de oude kamer van Jules? Die zijn we aan het omvormen tot een babykamer voor Lucie.

 

Jongenskamer transportthema

 

Gezien we deze kamer nog maar 2 jaar geleden verfden, blijft de basis van de kamer  dezelfde: het groene landschap en de blauwe lucht op de accentmuur en de lichtblauwe kleur op de andere muren. Wél komt er een andere wandsticker (een boom) en heel wat roze en mint accessoires, zoals een vlaggenlijn, lichtslinger, sierkussens en beddengoed. Zo wordt het, ondanks de blauwe muren, een echte meisjeskamer.

Hierbij alvast een moodboard.

 

Moodboard - nursery - baby - girl - pink - mint - tree - flags - cotton balls

 

Toen ik zwanger was van Lucie had ik een sterk vermoeden dat het een meisje was (vreemd hé dat je dat zo kan voelen). Dus nog voor de echo uitwees dat het inderdaad een meisje was, begon ik al ideetjes voor een meisjeskamer (zoals deze boomsticker) en spulletjes te verzamelen. Zo viel ik meteen voor dit roze inpakpapier met witte vogeltjes, dat ik als achtergrond in wat fotokadertjes wil gebruiken. De boom-muursticker hangt trouwens al en komt heel mooi uit op de landschapsmuur. En ook de vlaggenlijn heb ik al gevonden en omhoog gehangen boven haar bedje. Daar kijkt Lucie graag naar.

En zo krijgt Lucie’s kamer stilaan vorm. Nu ben ik nog op zoek naar enkele accessoires om haar kamer wat verder af te werken. Wordt dus nog vervolgd!

 

PS: nog meer ideetjes voor een babykamer vind je op mijn Pinterest-bord

Handtekening

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!