Decoratie & DIY, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Jules zijn nieuwe kamer: eindelijk klaar!

 

Loft - boysroom - theme - planes - retro - industrial - build in wardrobe

 

29 februari begonnen de werken aan Jules zijn nieuwe kamer. De grote werken waren snel klaar. Maar dan moest er nog geverfd en ingericht worden… en laat dat laatste toch wat langer duren dan voorzien. Online bestellingen die toch niet het gewenste resultaat opleverden, een brandalarm in de Ikea en de ongelofelijke vermoeidheid omdat Lucie de afgelopen maand niet wilde doorslapen, staken er een stokje voor. Maar eindelijk is het zover: Jules zijn kamer is (voorlopig) af! ‘Voorlopig’ omdat we de meubelindeling nog zullen veranderen. Maar daarover later meer.

 

Themamuur met retrovliegtuig

 

Loft - boysroom - planes - chest - kopie

 • Deze keer kozen we als hoofdthema voor een retro vliegtuig. Dit sluit nog steeds een beetje aan bij het transportthema dat we voor zijn vorige kamer kozen, maar past meer bij zijn leeftijd.
 • De muursticker met het vliegtuig bestelde ik op www.stickerop.nl. Dit kwam met duidelijke instructies. Heel tevreden van.
 • De industriële wandlampen vonden we UITEINDELIJK op bol.com.
 

Het was een hele zoektocht. Onze eerste 2 lampen bestelden we bij bol.com. Maar de eerste had niet de juiste kleur en de tweede viel in het niets op deze muur. We bekeken dus nog tientallen websites en begaven ons naar verschillende woon- en lichtwinkels. Maar industriële wandspots vinden, bleek niet evident. Uiteindelijk toch terug bij bol.com deze grijze industriële wandlamp met dubbele spots besteld. Waren wij opgelucht toen die zowel qua kleur als grootte mooi bij het geheel pasten. Mental note voor mezelf: in het vervolg eerst de lamp bestellen en dan pas de kleur van de muursticker bepalen 🙂 .

 

Veel wit met blauwe accenten

Loft - boysroom - theme - planes - retro - industrial - build in wardrobe

 

 • Drie kwart van de muren zijn wit, zo blijft de kamer heerlijk licht. We kozen voor RAL 9010 (de meeste voorkomende witte verf).
 • De muur van de deur en de muur daarboven kregen een diepe blauwgroene kleur (dat houdt de kamer toch wat speels). Hier kozen we voor RAL S3020-B50G.

Tijdens dit hele renovatieproces leerde ik een nieuw woord: RAL. Een coderingssysteem om verfkleuren te definiëren. Een beetje wat RGB (voor beeldschermen) en CYMK-codes (voor drukwerk) zijn. Als je deze RAL-code opgeeft in de verfwinkel, krijg je dus steeds dezelfde kleur, ongeacht het merk.

Loft - boysroom-blue-transportation-theme-helmet

 • We brachten boven Jules zijn  bed ook 2 schilderijhouders  aan om wat  kadertjes, knuffels en aandenkens te zetten. De koperkleurige industriële klemspot komt van Ikea.

Ik was heel benieuwd naar de nieuwe Ikea-winkel in Hasselt. Samen met mijn moeder zocht ik daar alle missende accessoires voor Jules zijn kamer uit. 2 uur later schoven we met een volle kar aan de kassa aan. En laat dat natuurlijk het moment zijn dat er een brandalarm afging en we onmiddellijk de winkel moesten verlaten… ZONDER KAR. En gezien ik op tijd thuis moest zijn om Jules op te halen van de school, kon ik mijn kar niet meer ophalen. Dus kon ik enkele dagen later nog eens naar de Ikea.

 • Op printcandy.nl bestelde ik de mini-postertjes met een retrobusje en fiets.

Boysroom - blue - transportation theme

 • De mand voor zijn knuffels kocht in de Action.

boysroom-wired basket-teddy-bears

 

Bureau naast de trap

Naast de trap staat voorlopig ons oude bureau. Zo hebben we toch al een plaats waaraan we kunnen werken als we van thuis uit werken. Nu doen we dat in de woonkamer. In een volgende fase komt er aan de overzijde van de kamer (waar nu het bed staat) een werkblad.

De lange witte muur hebben we voorlopig aangekleed met Jules zijn tekeningen. Gewoon met washitape opgehangen. Handig, omdat het de muur niet beschadigt.

boysroom-desk-globe-kids-artwork-washitape

 

 

Witte trap met stalen balustrade en ingebouwde kleerkast

Loft - boysroom - theme - planes - retro - industrial - build in wardrobe

 • Onze rubberwood trap werd in wit afgelakt (RAL 9010).
 • Onder de trap lieten we een kleerkast in witte melanine inbouwen, zo werd de ruimte onder de trap optimaal benut.
 • We brachten ook een witte stalen balustrade aan.

Loft - boysroom - railing - bungee cords

Omdat de balustrade vrij open is, vonden we hem niet veilig genoeg voor Jules en zijn vriendjes. Dus gingen we op zoek naar een extra afspanning die we tijdelijk kunnen hangen tot als Jules wat groter is. We kozen voor snelbinders omdat die handige ophangpunten hebben en toch ook nog veel licht doorlaten. Misschien minder mooi, maar nu kunnen we Jules ten minste met een gerust hart op zijn kamer laten spelen.

 

Ingebouwde wandkast op de mezzanine

Loft - boysroom - playroom - build in closet

Het zoldergedeelte van de kamer dient zowel als opbergruimte en als speelkamer. Daarom lieten we een laminaten schuifwand van 5 meter breed installeren. Hierachter staat al onze ‘rommel’. Zo heeft Jules daar geen last van wanneer hij speelt.

 

We kozen er ook voor om deze kast niet op te delen met tussenschotten. Zo kunnen we er gemakkelijk grotere stuks in kwijt, zoals valiezen, ski’s, …

Speelzolder op de mezzanine

De speelruimte hebben we uiteindelijk vrij basic gehouden. Wel installeerden we wandplankjes met boeken, playmobils en dino’s.

loft-boysroom-floating-shelves-toys-books-play-noo

De zitzakken in mijn moodboard, bleken niet leverbaar in België. Na heel wat vriendelijk heen- en weer mailen blijkt dat wehkamp.nl niet alleen niet in België levert, maar dat je met een Belgisch thuisadres ook niet op een postpunt in Nederland kunt laten leveren. Dan maar naar Gero Meubelen in Lier. Maar daar waren de zitzakken of te groot, of niet comfortabel genoeg. En toen we erover nadachten, bleek dat Jules nu vooral meer is met vloerruimte waarop hij met zijn auto’s en tractors kan rijden en zijn mega-kasteel van Playmobil kan zetten.
Conclusie: voorlopig geen zitzakken voor Jules.

Voorlopig zit het erop

Het gros van het werk is nu gebeurd. Over enkele maanden komt er een  nieuw – groter – bed. Dat zal dan naast de trap staan (waar nu het bureautje staat). Dan pakken we ook ineens de lange witte muur naast de trap aan. Wordt dus vervolgd…

Maar intussen ben ik al heel blij met deze kamer. En Jules ook, en dat is het belangrijkste!

Handtekening

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

5 gedachten over “Jules zijn nieuwe kamer: eindelijk klaar!”

 1. Mooi resultaat! Die kasten lijken me super praktisch en het idee van die snelbinders is wel origineel. Jules zal er fijn kunnen spelen :-)!

 2. Heel mooi!

  Grappig, een vriend van mij zit nu net in een heel saga verwikkeld om een Wehkamp.nl-meubel toch tot in België te krijgen… Mijn conclusie is op het eerste zicht dat het de moeite niet waard is 🙂

Reacties zijn gesloten.