Moodboard boys room - grey & blue
Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Moodboard voor Jules zijn kamer

Moodboard boys room - grey & blue

Terwijl Arnout de nieuwe mezzaninekamer aan het verven is, ben ik bezig met de inrichting & het kiezen van accessoires voor Jules zijn nieuwe kamer. Hierbij al een voorproefje.

Easter weekend was a very buzzy time for us. Besides all festivities, we started painting our loft, that will soon become our son’s new bedroom. Also I’m ordering all kinds of accessories for his room: wall decals, wall art, bean bags, light fixtures, … To make sure all things match together, I made this moodboard…

 

Hopelijk hebben jullie genoten van het paasweekend?! Voor ons was het een leuk en zeer verrassend weekend. In mijn paasblog schreef ik al dat Jules – tegen beter weten in – hoopte dat de paashaas bij ons thuis zou langskomen en dat ik daarom, last minute, zelf nog wat eitjes had versierd.

Het moet gezegd: de verrassing was GROOT voor Jules. Een beetje door mijn eitjes en het briefje van de paashaas… maar vooral omdat zijn Métie (mijn schoonzus) en nonkel Detlev plots (onaangekondigd) om 7 u 30 voor onze deur stonden…helemaal vanuit West-Vlaanderen. Ze hadden uit mijn blog afgeleid dat we geen plannen hadden op paasdag… en voilà: plots stonden er 2 levensgrote paashazen voor de deur, compleet met paashaas-oren, paaseitjes en koffiekoeken. Het werd een super dagje voor ons allemaal!

 

Gelukkig waren Arnout en ik al eventjes op en hadden we de bel gehoord… Arnout was om 6 uur (5 uur oude tijd) opgestaan  om te beginnen verven. ‘Goe zot!!!’…hoor ik je al denken. Een beetje zot misschien, ik geef het toe… Maar deze week kregen we een telefoontje van het Interieurkabinet dat ze dinsdag al de balustrade kunnen komen plaatsen. En plots werd dus onze verfdeadline met 2 weken vervroegd :-). En omdat die balustrade in de weg zou zitten bij het verven (en extra afplakwerk zou veroorzaken) heeft Arnout het plan opgevat om die muren tegen dinsdag geverfd te hebben. En rekening houdend met de droogtijd (en onze geplande activiteiten) betekent dat dus ’s morgens in alle vroegte verven en dan opnieuw als de kinderen in bed liggen.

Intussen zorg ik voor de kindjes, het huishouden & alle bestellingen die moeten gebeuren: muurstickers, lampen, posters, kussens, zitzakken… het komt nu echt in een stroomversnelling.

 

Moodboard voor Jules zijn kamer

Om zelf het overzicht te behouden en te checken of alles wel bij elkaar past, heb ik een moodboard samengesteld.

Moodboard boys room - grey & blue

  • De muren blijven grotendeels wit. Zo blijft de kamer heerlijk licht.
  • De muur van de deur en de muur daarboven krijgen een diepe blauwgroene kleur (dat houdt het toch wat speels)
  • Op de witte muur naast de kast komt een muursticker van een vliegtuig.
  • Ik heb op printcandy.nl alvast wat mini-postertjes besteld voor in de kadertjes rond zijn bed.
  • We gaan opnieuw werken met de schilderijhouders van Ikea. Hierop gaan we kadertjes, knuffels, aandenkens en zijn wekker zetten. Ook op de mezzanine komen er van die wandplankjes met zijn boeken, playmobils en dino’s. Daar komt ook een zitzak om wat te relaxen.
  • Op wehcamp.nl heb ik deze leuke zitzak gevonden. Nu hopen dat ze die ook in België leveren (want staat niet op de Belgische site van wehcamp)
  • Ik ben nog op zoek naar een industriële wandlamp (zoals het voorbeeld in het moodboard). Vroeger verkochten ze die niet al te duur bij leenbakker… maar blijkbaar zijn die uit het assortiment :-(.

Zo, dat is wat ik voorlopig heb… ik kijk er al zo hard naar uit dat de kamer af is. En Jules ook. Als jullie nog ideetjes of tips hebben… laat maar komen.

 

Kijk ook naar deze posts over Jules zijn nieuwe kamer:
Onze mezzaninekamer in wording
Het is zover: de werken zijn begonnen

Een speelse jongenskamer voor Jules

 

 

3 gedachten over “Moodboard voor Jules zijn kamer”

Reacties zijn gesloten.