Interieurinspiratie

7 leuke homedecoshops in Antwerpen

 

Onlangs deden Arnout en ik een citytrip in Antwerpen. Tijdens het rondkuieren ontdekten we 7 leuke adresjes voor binnenhuisdecoratie pal in het centrum van Antwerpen.


 

Alweer 1 september. Wat is de zomer voorbij gevlogen! En we hebben genoten: van onze thuisvakantie, bbq en weekendje naar Antwerpen.

 

Verrassend voor mij – tijdens dat weekendje – was hoeveel leuke decoratiewinkels er in hartje Antwerpen zijn. En enkele van die winkels verkopen ook nog mooie kleren. 2 vliegen in 1 klap :-)!

 

7 leuke homedecoshops om een bezoekje te brengen

 

  1. The other shop (Melkmarkt)

Onze topfavoriet. Zo’n echt snuisterwinkeltje met mooie & interessante koffietafelboeken, notitieboekjes, prentkaarten, tekeningen en hebbedingetjes. Ideaal voor cadeautjes, maar ook  kleinere deco-artikelen om je huis wat extra persoonlijkheid te geven.We gingen er zowel zaterdag als zondag naartoe en kwamen 2 maal met een hele buit (en een pak minder centen) buiten.

The other shopThe other shop - galery wallThe other shop - bookletters

 

2. Dille & Kamille

In Nederland was ik wel al eens naar Dille & Kamille geweest, maar dat was intussen alweer enkele jaren geleden. Dus toen we in een zijstraat van de Melkmarkt de Antwerpse store zagen liggen, was ik meteen enthousiast. Leuk voor keukengerief en kleine huisartikelen, zoals zeepjes, kaarsen, tuingerei, etc…

Ik kocht er geurzakjes voor in de kleerkast en schoenenkast. Ons hele huis ruikt intussen naar ‘fris gewassen katoen’.

3. Couleur locale (Blauwmoezelstraat)

Dit is de conceptstore van Happylights. Ze hebben ook een vestiging in Knokke. Je kunt er dus cotton ball lights kopen, maar ook leuke accessoires, verlichting, manden, houten letters, tribal art, enz… Wij twijfelden over deze houten letters voor onze living.

Couleur locale

Goed om te weten: ik bestelde een tijdje geleden een cotton ball lichtslinger via hun website. De kleuren vielen een beetje tegen. Maar blijkbaar kun je hun bestelling niet gratis terugzenden. Eén van de enige dingen die ik in het vervolg toch maar in de winkel zelf koop.

 

4. Sissyboy (Nationalestraat)

Ik ontdekte Sissy-boy 3 jaar geleden via een van mijn beste vriendinnen. Toffe winkel omdat ze zowel leuke kleren als decoratie-artikelen verkopen. Dus 2 vliegen in 1 klap. Ik zag er zo’n mooie koperen draadmand. Maar Arnout was geen fan 🙁

 

5. Moose in the city (Ijzerenwaag)

 

Op de Ijzerenwaag viel deze winkel op door de mooie berkenstammen in de ingang. Absolute aanrader voor wie fan is van Scandinavië: interieurzaak, kledingwinkel en reisbureau in 1 winkel. Met merken zoals Firm Living, Hay, Muuto, Fjälraven, Selected …

 
Moose in the City – Antwerpen : Scandinavisch Winkelruimten door PUUR interieurarchitecten

6. Hay Design

In een klein mooi steegje, naast Moose in the city, ligt de Hay Concept store. Mooie stoelen (helaas om van te dromen gezien ons beperkte budget 🙂 ).

Hay

 

7. Interio (Hoogstraat)

Een betaalbare grote woondecoratiewinkel midden in het toeristische centrum. Zowel met kleine hebbedingetjes, als stoelen, vloerlampen, tapijten, koffietafelboeken, wandklokken, … Geen designmerken, maar wel betaalbare decoratie die mee is met de huidige trends. En open op zondag!

 

We waren al een tijdje op zoek naar een grote wereldkaart voor Jules zijn kamer. Want dat past wel bij het retrovliegtuigenthema. De dag ervoor hadden we bij The Other Shop een mooie grote kaart gezien, maar die was 100 euro en dat vonden we wat duur. Een dag later vonden we bij Interio een wereldkaart van gelijkaardige grootte met ophangsysteem voor 25 euro. We vonden er trouwens ook een geweldig fopcadeautje voor Jules: een ‘protkussen’. En zoals verwacht was dat een schot in de roos 🙂 .

 Interio

 

Wees gerust: we brachten niet al onze tijd door in winkels. We ontdekten ook heel wat leuke marktjes, pleintjes en terrasjes.

Dit waren mijn 7 deco-adresjes in Antwerpen. Intussen is het spannend afwachten tot morgen. Jules gaat naar het eerste leerjaar. En dat betekent ook HUISWERK. Hoe gaan we dat weer een plaatsje geven in onze avondroutine 🙂 ? Voor al wie schoolgaande kinderen heeft: veel succes morgen!

Handtekening

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

6 gedachten over “7 leuke homedecoshops in Antwerpen”

  1. Amai, allemaal nieuwe adresjes en ik woon zo goed als in Antwerpen! Goed gedaan! Hier fijne eerste schooldag geweest voor iedereen. Hopelijk daar ook?

Reacties zijn gesloten.