Decoratie & DIY

Er waait een zomers briesje door ons huis

 

 

Summer decor - scandinavian - leaves - painted jars - green plants - Oh the places you'll goMet de zomerse temperaturen van vorige week, kriebelde het om mijn galerijwand aan te passen. Een mix van veel wit, groene en turkoois accenten  en natuurlijke materialen, zorgen voor een zomers briesje in ons huis.

 


Het kriebelde al een tijdje om mijn galerijmuur nog eens aan te passen. Die stond nog in lentethema. Dus tijd voor verandering, alleen was het deze keer een iets moeizamer proces. In juni zijn we afwisselend ziek geweest. Dus duurde het even voor ik mijn ideeën effectief tot uitvoering kon brengen.

 

Te veel inspiratie?

De afgelopen weken had ik veel ideeën verzameld op mijn Pinterestbord. Ik zag veel Scandinavisch strakke wit/zwart ideeën, maar ook veel roségoud, turkoois, pijlen, veren, … het sprak mij allemaal wel aan.

Nu kwam het er dus op aan om te kiezen wat ik ook effectief zou uitwerken. En dat was niet gemakkelijk. Pas na een aantal pogingen, kwam ik tot een resultaat dat evenwichtig was en bij ons paste.

 

Versie 1, 2 en 3

Ik volgende mijn gebruikelijke werkwijze om de galerijwand samen te stellen: ik verzamelde eerst al mijn materiaal en koos dan de stukken uit die in het thema pasten en ook bij elkaar pasten.

Zo kwam ik tot een eerste versie.  Zelf was ik nog niet 100 % tevreden. Ik voelde dat er iets niet klopte en had een frisse blik van een buitenstaander nodig. Dus haalde ik er buurvrouw L. bij. Zij heeft een interieur met veel Scandinavische elementen en is heel goed in styling.

 

Terwijl de kindjes een dutje deden, gingen we enthousiast aan de slag. Net toen we op dreef waren, besloten ze om gelijktijdig wakker te worden en moesten we dus stoppen. Maar geen nood, buurvrouw L. had mij al gewezen op wat er mankeerde: er stond te veel. Dus verwijderde ik alles wat geen toegevoegde waarde had  en hergroepeerde de elementen.

Zo kwam ik tot de conclusie dat ik nog wat karakterstukken miste. Daarom besloot ik om zelf iets te maken (bladeren-aan-een-tak) en eens bij Action langs te gaan voor nog wat extra (goedkoop 🙂 ) decomateriaal in Scandinavische stijl.

En dit was het resultaat: een luchtige scandinavische look met een zomers tintje.

 

Decoration - summer - gallery wall - scandinavian

Summer decor - scandinavian - green plants - Oh the places you'll go

Oh the places you'll go

 

Pin it – make it

Wat ik op Pinterest vond en zelf maakte:

  • De geverfde flessen recupereerde ik van mijn lentemuur
  • De print ‘Oh the place you’ll go‘ vond ik als gratis printable en liet ik afdrukken via Hema.

Summer decor - scandinavian - green plants - Oh the places you'll go

  • De druppels-aan-een-tak maakte ik zelf op basis van de tutorial op showhome.nl.
 

Heel gemakkelijk: gewoon een tak zoeken, blaadjes uit papier knippen, met een perforator gaatjes maken en met koordjes ophangen. Een ontspannen werkje van 20 minuten.

 

Bladeren-aan-tak.jpg

 

 

Wat ik zelf kocht

  • doorschijnende en turkooizen vaasjes- Action
  • stenen huisjes – Wibra
  • vetplantjes & cactus – Brico
  • witte potjes voor plantjes – Van Gastel
  • houten huisje – Blokker
  • kaartje ‘Geniet van de dingen’ – Zusss. Een super merk met eenvoudige, maar stoere collectie (zowel voor het interieur als handtassen, sjaals, armbandjes…)
  • woonketting – Action

Living room - summer decor

Ondanks deze druilerige dag, voel ik toch een beetje het zonnetje in huis.

Handtekening

 

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!