Referentie

Interieuradvies leefruimte Tienen

In mei gaf ik interieuradvies aan Maite van Ecotuinontwerp.

Maite (interieurarchitecte) wou haar leefruimte een make-over geven. Na een leuk kennismakingsgesprek, gaf ik haar gericht advies over hoe ze de lange & smalle leefruimte ruimer kon laten aanvoelen en kon oplichten. Daarbij gaf ik ook heel wat stijltips en tekende ik een alternatieve meubelopstelling uit.

Afgelopen zomer gingen Maite en haar man aan de slag. Zie hier het voorlopige resultaat.

VOOR

Maite & haar gezin wonen in een statig rijhuis met zeer veel mooie originele elementen. Doordat het een rijhuis is, is de leefruimte zeer lang en voelde ze wat smal. Ook was Maite toe aan een frisse wind door het interieur.

NA

Roomdevider-voor afbakening zones - breder maken van ruimte

Om de ruimte op te lichten adviseerde ik om de vloer te schuren en met een lichte olie te behandelen. Hierdoor valt er instant terug meer licht binnen.

 

In de bureauhoek plaatsten we een roomdevider. Zo baken je niet alleen duidelijk een zone af, maar zorg je ook dat de smalle ruimte wat breder lijkt.

 

Om de ruimte wat meer pit en een exotisch tintje te geven voegden we wat staal, fluweel en plantjes toe. 

De zetel was aan vervanging toe. Hier kozen we voor een lange grijze zetel. Deze past mooi bij het zachte beige met terracota kleurenpalet. Deze zetel zal in een volgende fase nog worden aangevuld door een mooie lederen leeszeteltje.

 

De beige overgordijnen werden verwijderd en zullen vervangen worden door luchtige inbetweengordijnen tot op de grond.

 

Daarnaast voegden we een gouden spiegel toe (voor extra licht) en vervingen we de hanglamp door deze bamboelamp voor een exotische touch. 

Wil jij ook zo een kleur- en interieuradvies aan huis?

Ga jij binnenkort verven en moet je nog kleuren kiezen?
Of wil je je interieur opfrissen?
Ik help je graag!

Ik geef  kleur- en interieuradvies aan huis. Hierbij ga ik op zoek naar de kleuren en woonstijlen die bij jou en je ruimte passen. Je krijgt alle adviezen in een overzichtelijk verslag, samen met de kleurcodes van de verf. Hiermee kun je dan zelf aan de slag. Heb je tijdens de werken nog vragen? Geen probleem, ik help je verder.