Referentie

Interieuradvies voor jong gezin in Leuven

Dit gezin worstelde, zoals zoveel jonge gezinnen, met al het speelgoed van de kinderen in hun leefruimte. Ze wilden een kindvriendelijke leefruimte, die toch ook als een rustpunt voelde voor het gezin. Dus schakelden ze mijn hulp in.

Kijk je mee naar het resultaat?

VOOR

Dit koppel heeft nog jonge kinderen die in de leefruimte spelen. Door de opstelling van de meubels was er geen onderscheid tussen leef- en speelruimte. En dat zorgde voor onrust.

NA

Leefruimte met verborgen speelhoekje

Huisjethuisje-interieuradvies-roomdevider-speelhoek-verbergen

Voorheen leek de leefruimte meer op een speelkamer.

Dit losten we op door de zitzone met een roomdevider & plant af te bakenen van de speelzone. Achter deze vakkenkast (Ikea) bevindt zich een ruime speelzone voor de kids… lekker uit het zicht.

Extra opbergruimte in gehackte kast

Het oude TV-meubel verhuisde naar de speelhoek. In de plaats kwam een nieuwe TV-kast (Ikea) met extra veel opbergruimte. De kast gaven we een persoonlijke touch door er een eiken werkblad op te monteren en lederen handgrepen aan te brengen. 

Loop- en fietsroute

Huisjethuisje-interieuradvies-woon-ens peelkamer

Het tapijt schoven we een beetje onder de zetel. Zo ontstond er een gangpad naar het grote schuifraam, zodat de kids ongestoord met hun loopfietsje doorkunnen.

Compacte loungezetel

Huisjethuisje-interieuradvies-zithoek

De oversized zetel vervingen we door een compacter model, dat ook minder diep is. Zo komt er meer speelruimte vrij in deze lange smalle zone.

Extra warmte door hout en aaibare accessoires

Huisjethuisje-interieuradvies-woon-ens peelkamer

De ruimte kon wat extra warmte gebruiken. Door hout, leder, zachte kussens en plaids toe te voegen, werd de ruimte een stuk gezelliger.

Extra licht door spiegels

Rijhuizen hebben vaak lange smalle woonkamers. Een veel voorkomend probleem is dat er dan weinig licht binnenvalt. Zo ook in deze leefruimte.

 

Dit losten we op door 2 spiegels te plaatsen die het licht van de lichtstraat in de ruimte weerkaatsen

Buiten binnen brengen

De woonkamer grenst aan de tuin. We brachten buiten een beetje naar binnen door in elke zone een plantje onder te brengen. Ze zorgen voor die extra frisse toets.

De klant aan het woord...

Ik had onmiddellijk veel vertrouwen in Katrien. Ze doorziet ruimtes en ze houdt rekening met je eigen voorkeuren en zorgt voor verfrissende ideeën.

 

Ons huis was 1 chaos geworden en dankzij haar inzicht in looplijnen, structuren en opbergruimtes wist ze terug een kids-proof huis te scheppen met veel oog voor rust zodat het ook voor mijn man en ik als thuis aanvoelt.

 

Ze houdt rekening met ieders budget en geeft advies hoe je stapsgewijs je interieur kan ‘upgraden’. Het was voor mij dan ook logisch om een half jaar later opnieuw beroep te doen op haar expertise voor 2 andere ruimtes.

Wil jij ook zo een kleur- en interieuradvies aan huis?

Heeft het speelgoed jouw woonkamer ook overgenomen? Ik help je graag om je living terug tot een rustige oase om te toveren, waarin de kids nog steeds hun plekje hebben.

Huisjethuisje-interieuradvies-roomdevider-speelhoek-verbergen

Ik geef  interieuradvies aan huis. Hierbij zoek ik naar oplossingen die bij jou en je ruimte passen. Je krijgt alle adviezen in een overzichtelijk verslag. Hiermee kun je dan zelf aan de slag. Heb je tijdens de werken nog vragen? Geen probleem, ik help je verder.