Decoratie & DIY, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers, Organisatie, Referentie

Kijk binnen in Jules zijn kamer: deel 3

Over de jaren heen, schreef ik al verschillende keren over Jules zijn slaapkamer. Intussen in Jules bijna 9 jaar en zijn zijn spel en noden veranderd. Dus was het tijd om wat dingen aan te passen.  Hier een kijkje op hoe Jules zijn kamer er intussen uitziet.

EVEN TER HERINNERING

Begin 2016 startten we aan de renovatie van Jules zijn kamer. Zijn kamer bevindt zich op de tweede verdieping en bestaat uit 2 niveaus: zijn kamer en een speelzolder (mezzanine).

In het eerste niveau kwam een vaste trap naar de speelzolder, met ingebouwde kleerkast.

Op de speelzolder installeerden we een grote opbergkast met schuifdeuren.

HET AFGELOPEN JAAR VOEGDEN WE DEZE ELEMENTEN TOE

Zijn naam op de kamerdeur

Een stoere naamsticker zet al meteen de toon voor de kamer. Deze bestelde ik bij www.sproetiz.nl.

Haakjes voor pyjama en badjas

We brachten 2 stoere kruishaken van (HK Living) aan om zijn pyjama en badjas aan op te hangen.

Turnhoek

Jules oefent graag zijn koprol en handstand en andere kapriolen. 

Turnmat Ikea plufsig

Met deze turnmat van Ikea kan Jules komt Jules op een zachte mat terecht, wanneer hij zijn kapriolen uittest. Je kan de mat ook handig opvouwen en als extra zitplekje gebruiken.

Een speel- en tekenhoek met vintage schoolstoel

Jules had een plaatsje nodig waar hij kon bouwen aan dingen of rustig kon tekenen. 

Modulaire speelgoedkist Stuva

We maakten een speelvlak met stuva-opbergkisten. Bij 1 stuva-element lieten we de kist weg, zodat er een tafeltje ontstond.

Ik voegde een leuk schoolstoeltje toe dat ik op een rommelmarkt vond. En zorgde ook voor een wandrekje (Wibra) waar hij kaartjes en andere memorabilia kan hangen.

Een uitstalrek voor zijn medailles

Medailles en trofeeën, Jules is er dol op. Dus iedere keer als hij er eentje krijgt moet die zeker uitgestald worden. 

Schilderijhouder Mosslanda Ikea

Aan de Ikea-schilderijhouder die er reeds hing, brachten we haakjes aan. En voilà een medaille-uitstal-rek.

Een Lego-speelhoek

Kinderen kunnen (naar mijn ervaring) op 2 manieren met Lego spelen:

  1. ze maken iets, breken het na enkele weken af en gaan er creatief mee aan de slag om er iets anders mee te maken
  2. ze maken iets & het blijft uitgestald staan om nooit meer af te breken

Jules is, helaas, het laatste type. Dat wil zeggen dat je dus hééél veel ruimte nodig hebt om al die bouwcreaties uit te stallen. En dat het ook een hel is om deze af te stoffen.

 

Dus maakten we op de speelzolder wat kasten met legplanken bij. Zo kan hij naar hartenlust spelen met zijn creaties en kunnen ze nadien terug in de kast, waar ze stofvrij staan.

Modulaire kastenwand Ikea Platsa

Na het hele web afgestruind te hebben, ging ik uiteindelijk voor het modulaire kastensysteem van Ikea: Platsa. Deze komt in een diepte van 40 cm, waardoor er net een lego-bouwplaat inpast.

Lederen handgreep Ikea Osternas

Om de kastjes iets stoerder te maken, werkten we ze af met deze lederen handgrepen van Ikea.

Sorteerbakjes Gliss Ikea

De losse stukjes lego sorteerden we per kleur in Gliss-sorteerbakjes van Ikea. Handig als je kind toch graag zelf zijn eigen creaties maakt met logo.

Een leeshoek

Jules heeft soms nood aan een rustig hoekje, waar hij even kan ontsnappen aan zijn kleine zus. Dus creëerden we een leuke leesplek op zijn speelzolder. In de schuifkast maakten we ook wat ruimte vrij en installeerden we een extra lamp, zodat als hij wil, zich helemaal kan verstoppen.

Zitzakken-Nobodinoz-stella-blue

Zitzak Nobodinoz

Ik overwoog heel wat zitzakken, maar uiteindelijk werd het deze van Nodinoz, omwille van het formaat (past in de zolderkast), de kleur en het 'avontuurlijke' karakter.

Bureaulamp Ikea Tertial

Een leeshoek heeft natuurlijk een leeslamp nodig. Het werd deze Terial-bureaulamp die je op een wandplank kan monteren. Super wendbare lamp. Wij kochten hem in het geel, maar intussen is hij enkel nog beschikbaar in blauw, wit en zwart.

Krijtbordsticker Ikea Klatta

Ter hoogte van het geheime leeshoekje in de wandkast brachten we deze krijtbordsticker van Ikea aan met volgende boodschap "toegang verboden behalve Jules".

ZELFDE THEMA, MAAR WEL STOERDER

In 2016 kozen we voor een avontuurlijk thema voor de jongenskamer met een wereldkaart en vliegtuigen. Dit thema vindt Jules nog steeds leuk, alleen maakte ik het nog iets stoerder met de gele leeslamp, zitzak, vintagestoeltje, lederen handgrepen, enz…

Wil jij ook de kamer van je bengel aanpakken? Zit jij met een opbergprobleem waarmee je geen raad weet? Of is er een nieuwe baby op komst? Als (kinderkamer)stylist help ik je graag verder. Samen brainstormen, een dagje shoppen of een moodboard maken. Het kan allemaal.

VERSCHENEN OOK IN DEZE REEKS...