Decoratie & DIY

Hoe een juwelenkader maken in 5 stappen

Juwelenkader - jewelry organising

Juwelen gekregen voor Valentijn of Kerst? Stal ze uit in een oude kader. Lees hier hoe je een juwelenkader maakt in 5 eenvoudige stappen.

Organize your necklaces and earrings in decorative frames. Build a jewelery frame in 5 easy steps.

   

Vroeger lagen al mijn juwelen in een schuif, waar ze gemakkelijk door elkaar geraakten. Ik had dus geen overzicht van wat ik had, waardoor ik vaak juwelen bijkocht en daarna constateerde dat dat eigenlijk niet echt nodig was (herkenbaar?). Op Welke.nl vond ik het idee om te werken met juwelenkaders. Het werd het eerste doe-het-zelf-projectje in ons nieuwe huis.

Door mijn kettingen en oorbellen op te hangen in een kader kreeg ik niet alleen een beter overzicht op wat ik heb, maar de kaders passen ook mooi in de fotowand in de slaapkamer. Ik kijk er graag naar als ik in bed lig.

Hieronder lees je hoe je ze gemakkelijk zelf kunt maken.  

Wat heb je nodig?

Juwelenkader - oude kader - haakjes - jewelry organizerVoor de kettingenkader:

 • Een oude houten kader van minimum 30 op 40 cm (zodat je lange kettingen het frame niet te veel voorbij steken). Tip: Je vindt oude kaders in de kringloopwinkel, Oxfamwinkel of op rommelmarkten.
 • Verf naar keuze Tip: in de doe-het-zelf zaak vind je staaltjes verf in alle kleuren (dat is goedkoop en met zo’n potje/tube kun je toch meerdere kaders verven). Deze turquoize kleur was van Levis Ambiance (maar helaas weet ik de naam niet meer).
 • Schuurpapier (fijne korrel)
 • Haakjes
 

Voor de oorbellenkader:

Oorbellenkader - oude kader - kant - organizer earrings
 • oude houten kader (kan klein of groot zijn, afhankelijk van het aantal oorbellen ;-))
 • verf naar keuze (op deze foto: Levis Ambiance Basalt)
 • schuurpapier (fijne korrel)
 • kanten lint of kanten lapje (bv. bij Veritas)
 • duimspijkers, of nagels, of nietjesmachine
 

Maak de kader in 5 eenvoudige stappen

 
 1. Ontdoe de kader van glas & passepartout zodat je enkel nog het frame overhoudt
 2. Schuur de kader af met een schuurpapiertje en ga er na afloop over met een vochtige doek, zodat al het stof weg is
 3. Overschilder de kader met de verf
 4. Werk af op manier naar keuze – Als je wil dat het hout nog doorkomt, kun je er direct na het aanbrengen van de verflaag met een licht vochtige doek overgaan. Of voor een meer afgebladerde-verf-look laat je de verf drogen en schuur je het daarna een beetje. (Dit is trouwens heel mooi als het een gouden kader is of als je een tweede kleur aanbrengt). – Als je een strakkere look wil (en dat het hout dus niet meer doorkomt) breng je nog een tweede laag verf aan.
 5. Bevestig het ‘ophangsysteem’ – Voor de kettingenkader, draai je de haakjes bovenaan in het kader. – Voor de oorbellenkader bevestig je het kanten lint (of het volledige lapje kant) met enkele nagels in de achterkant van het frame (kun je ook met duimspijkers of nietjesmachine). Trek het kant wel goed strak, zodat het niet doorbuigt als je er oorbellen aan hangt.
  Fotowand met juwelenkaders - gallery wall with jewelry framesFrame necklaces - Kader voor kettingen - Gallery wall - Fotowand  

Wil je zelf aan de slag?

Bekijk dan ook mijn ‘leuke muren‘-bord op Pinterest voor meer voorbeelden. Veel plezier!  

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

2 gedachten over “Hoe een juwelenkader maken in 5 stappen”

 1. Zo een juwelenkader zou ook nog iets voor mij zijn. Allemaal leuke ideetjes Katrien. Had ik dit maar geweten voor de komst van de twins ;-)! Ik heb voor niets nog tijd precies. Hopelijk betert dat snel want je blog is inspirerend :-)!

Reacties zijn gesloten.