Mezzanine trap - fase 1
Kinder- & slaapkamers

Het is zover: de werken zijn begonnen

 

Maanden hebben we ernaar uit gekeken: de start van de werken aan onze mezzanine-kamer. En vorige week was het zo ver: de trap is al geplaatst en deze week plaatsen ze de rest van het schrijnwerk. Lees hier over onze plannen met de kamer.

 

Toen we dit huis de eerste keer bezochten werden we verliefd op deze mezzaninekamer. We droomden al van alle mogelijkheden voor deze kamer: een unieke logeerkamer (niet onbelangrijk als je ouders in Frankrijk wonen en moeten kunnen blijven slapen als ze ons bezoeken 🙂 ), een boomhut voor Jules, …

De eerste jaren gebruikten we de kamer als logeerkamer en bureau en dachten we al na hoe we ze op termijn wilden inrichten. Met de komst van Lucie moest de kamer omgevormd worden naar een tweede kinderkamer.

 

Jules heeft momenteel al een mooie kamer, maar toch besloten we om Jules te verhuizen naar de mezzaninekamer.

 

Zo’n mezzanine spreekt tot iedere jongen zijn verbeelding: een eigen kamp in je kamer, hoe cool is dat?! Daarnaast is er in die mezzaninekamer minder kastruimte en leek het ons beter om Lucie dan de kamer met veel kastruimte te geven (als ze een beetje op haar mama trekt zal ze die nodig hebben… ik heb een dressing van 4 meter 🙂 )

Probleem was echter dat er in de mezzaninekamer nog geen veilige trap en balustrade stonden en dat de kamer dus niet kindveilig was. Zeker als er vriendjes komen spelen.

 

Daarnaast wilden we ook dat onze mezzanine naast een speelzolder voor Jules, toch ook nog bergruimte zou hebben voor valiezen, winterkleren, enz… Ten slotte moest de kamer ook nog logees kunnen herbergen en een bureau hebben dat overdag als thuiswerkplek kan dienen.

 

Je leest het al: deze kamer moest 5 functies bedienen (slaapkamer, speelkamer, bureau, berging en logeerbed), mission impossible dus. Een klein detail: we wilden dat de werken uitgevoerd waren tegen dat Lucie geboren werd (november). En op dat moment was het al mei. Dus gingen we op zoek naar een bureau dat ons kon helpen. Onze keuze viel op Het Interieurkabinet: een bureau dat zowel een woonwinkel heeft, als architecten die plannen kunnen uittekenen als een ploeg die de werken kan uitvoeren. Leek ons  gemakkelijk.

 

De eerste plannen waren veelbelovend, maar ook 2 maal zo duur als ons vooropgesteld budget :-(. Dus nadat we aan Het Interieurkabinet hadden duidelijk gemaakt dat we nog altijd niet de lotto hadden gewonnen, kon het moeilijke werk van schrappen in de plannen, faseren, andere materialen kiezen (bye bye glazen wand) … beginnen. Na enkele nieuwe voorstellen kwamen we in oktober samen tot het volgende voorstel dat we nu gefaseerd zullen uitvoeren (zodat we de kosten kunnen spreiden).

Op de benedenverdieping van de kamer komt:

  • een trap met ingebouwde kleerkast (fase 1)
  • een twijfelaarsbed (dat tevens als logeerbed kan dienen) (fase 2)
  • een werkblad dat als bureau zal dienen (fase 2)

Op de mezzanine-verdieping komt:

  • een ingemaakte kast in de nok van het dak. Een kast van 5 meter breed met schuifwanden (fase 1)
  • een speel- en relaxruimte voor Jules, compleet met zitzakken

De planning

Omdat het al oktober was tegen dat de plannen gefinaliseerd waren, zouden de werken pas tegen eind november uitgevoerd kunnen worden. We beslisten dan maar om de werken uit te stellen tot maart, wanneer ik terug aan het werk zou zijn. En ben ik blij dat we dat zo beslist hebben! Werken laten uitvoeren wanneer je extreme nestdrang hebt en een pasgeboren baby in huis, zijn geen goede combinatie ;-).

Maar nu is het eindelijk zo ver: de trap staat al en morgen komen ze de kasten maken. Jules ziet het al helemaal zitten. En wij ook!

 

Mezzanine trap - fase 1

Wordt vervolgd…

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Reacties zijn gesloten.