Decoratie & DIY, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Kijk binnen in Jules zijn nieuwe kamer – deel 2

huisjethuisje-boyrsoom-live-is-an-adenture-2 Begin 2016 startten we aan de renovatie van Jules zijn kamer. In mei gaf ik al een eerste preview. Intussen is Jules zijn grote bed toegekomen en is de puzzel bijna compleet. Kijk je mee?

Even herhalen: van waar zijn we begonnen?

  1. Van dit blanke canvas zijn we in maart begonnen.
_mg_2433 2. Toen werd de trap naar de mezzanine geplaatst mezzanine-trap-stap-1 3. Vervolgens werden de kasten onder de trap en de nok van het dak geplaatst Loft - storage under stairs Attic - roof - storage - sliding doors 4. Nu konden we starten met de aankleding Loft - boysroom - theme - planes - retro - industrial - build in wardrobe Boysroom - blue - transportation theme Zijn oude bed kreeg voorlopig een plaats tegenover de trap, in afwachting van de levering van het nieuwe bed. huisjethuisje-kids-art-display-washitape Het nieuwe bed zou dan naast de trap komen (waar op deze foto het bureau staat). In afwachting van het nieuwe bed hadden we die lange witte muur wel wat aangekleed met leuke tekeningen van Jules die we met Washi-tape omhoog hadden gehangen.

Het nieuwe bed

bopita-bed In het interieurplan van de kamer was oorspronkelijk voorzien om een bed op maat te laten maken. Want we hadden een bed van 1 meter 20 nodig, zonder hoofdeind. Want een hoofdeind zou voor een extra ‘lijn’ zorgen,  naast de ‘lijnen’ van de trap en balustrade, waardoor het geheel niet harmonisch meer zou zijn. Zo’n bed vind je niet gemakkelijk, vandaar op maat. Maar omwille van de kost gingen we op zoek naar een gewoon twijfelaarbed in de winkel.
Bij Gero Meubelen hadden we een mooi wit twijfelaarbed gezien van het merk Bopita dat paste binnen de plannen van de architect. Het was bovendien in promotie: 350 euro. We begaven ons dus naar de besteltoog. Al gauw bleek dat in die 350 euro de lattenbodem en matras niet inbegrepen waren, nog eens goed voor zo’n extra 400 euro. En de handige lades onder het bed en het legplankje naast het bed moest je ook nog apart bij bestellen. Dat was even slikken. Maar dat was nog steeds goedkoper dan een bed op maat en hebben we het dus toch maar besteld.
Eind september werd Jules zijn bed dan eindelijk geleverd en kon de verdere inrichting beginnen .

De inrichting

Tijdens de zomermaanden vond ik allerhande snuisterijen om de lange witte muur naast de trap aan te kleden, zoals deze wereldkaart. wereldkaart-dotcomgiftshop Nu was het dus een kwestie van alle gevonden schatten samen te leggen en te bepalen wat effectief aan de muur zou belanden en wat niet. Dat deed ik door verschillende collages op de vloer te maken en te fotograferen. collage Ik besloot uiteindelijk het rustig te houden en niet alles te gebruiken of een andere plaats in de kamer te geven.  

Het eindresultaat

Jules is dol op zijn grote bed en zijn lades waar hij schatten in kan verstoppen. Het retro-vliegtuigen thema trokken we door op deze muur. “Het leven is een groot avontuur” vonden we heel goed bij Jules passen, die dol is op zoektochten en rollenspelletjes. huisjethuisje-boyrsoom-live-is-an-adenture-2 huisjethuisje-boyrsoom-live-is-an-adenture   huisjethuisje-boyrsoom-live-is-an-adenture-3 Huisjethuisje-Boyrsoom-Live-is-an-adenture-4.jpg
  • wereldkaart: Interio
  • tekening: The Other shop
  • klok: ikea
  • muursticker-letters: Ikea
  • dekbedovertrek – Walra – Wehkamp
  • kussens – Overseas – Wehkamp
 

Wat vind je ervan?

We zijn trouwens nog niet klaar met de kamer, maar het komt toch al dichter in de buurt. Wat we dan nog met de kamer van plan zijn, lees je een andere keer.

Op zoek naar inspiratie voor leuke binnenactiviteiten met kinderen? Lees dan zeker deze post. Handtekening  

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

2 gedachten over “Kijk binnen in Jules zijn nieuwe kamer – deel 2”

Reacties zijn gesloten.