Badkamer & keuken, Eet- & woonkamer, Interieurinspiratie

Gespot in de nieuwe Ikea-catalogus

Ikea Zaventem heeft tijdens de zomer haar winkel opnieuw ingericht met de nieuwe collectie. Buurvrouw L. en ik konden dan ook niet wachten om eens een kijkje te gaan nemen. En ik moet zeggen dat fanaten van een natuurlijk, Scandinavisch interieur en stoer industrieel interieur nu zeker hun gading zullen vinden. Want Ikea investeerde duidelijk in meubels die er handgemaakt uitzien en van hout gemaakt zijn. Dit zijn de ideetjes, hebbedingen en trends die ik spotte!

Natuurlijk en een beetje stoer: de Industriell &Ypperlig-reeks

In de nieuwe collectie mag het duidelijk wat stoerder, maar op een natuurlijke manier. Deze mooi lamp en dit houten wandrek trok meermaals mijn aandacht. Beiden van de reeks: Industriel

Gestroomlijnd en veel houten accenten. Daar kun je de Ypperlig-reeks mee samenvatten. Dit open wandrek en houten voetbankje, past zowel in een natuurlijk, Scandinavisch interieur, als in een stoerder Industrieel interieur.

Verlichting en decoratie

Groepjes van lampen, grote spiegels, zelfgemaakte wandhangers en een poef als wanddecoratie… allemaal decoratieve elementen.

 

 1. Lampen: industriell
 2. Spiegel: Stockholm
 3. Wallhanger: zelfgemaakt met materiaal van de decoratie-afdeling
 4. Poef: Dihult

Woonkamer

Groen was de rode draad doorheen de winkel. Zoals deze mintgroene zetels van de Gronlid-reeks en Landskrona-reeks. Ook de muren kleuren regelmatig groen. Van een lichter grijsgroen, tot een stemmig donker jagersgroen. 

En als er geen groen gebruikt wordt, zien we vaak schakeringen van rood. Zoals in deze woonkamer. Al blijft een wit/zwart monochroom interieur ook nog altijd in.

Keukens

In de keukenafdeling vormen de witte keukens nog steeds het hoofdaandeel. Ook al zijn er ook mooie grijze en zelfs matzwarte.

 1. Landelijke keuken Bodbyn
 2. Bakje voor keukengerei (staat zo hard op mijn verlanglijstje): Klimpen
 3. Handige en decorative kapstok: Kubbis
 4. Strakke witte keuken Ringhult
 5. Strakke witte keuken Ringhult met lederen handgrepen Osternas

Badkamer

Deze badkamer was om van te dromen. De wanden in betonlook, meubels en accessoires in hout en veel planten. 

 

 1. Handdoekenrek Vilto
 2. Spiegel: Stockholm
Ikea-badkamer-wandopberger-skadis

Kom je opbergplaats tekort, dan is dit Skadis-wandrek misschien iets voor jou. In verschillende maten beschikbaar en zelf in te richten met hangers, bakjes en haken in stoer grijs metaal.

Slaapkamer

Houten bedframes en bankjes, linnen beddengoed, groene muren, planten en bomen. Deze natuurlijke elementen zorgen hier voor een oase van rust.

 

 1. Bed met houten hemel: Gjora
 2. Houten bankje in natuurkleur: Ypperlig
 3. Grijze houten bankje: Industriell
 4. Canvas: helaas niet van Ikea… maar heel mooi

Kinderkamer

Ook kinderkamers zijn niet langer wit. Deze kamer werd in 2 kleuren geschilderd voor een lambriseringseffect.

 

 1. Wandlamp in Wolkjesvom (dromlyn)
 2. Hoogslaper (mydal) met wandopberger (trofast)
 3. Opbergkast voor Lego – gesorteerd per kleur (trofast)

In 2 uur tijd deden we tonnen inspiratie op. En groeide ons Ikea-verlanglijstje weer aanzienlijk. Wat is jullie favoriet?

PS: neen, dit is geen gesponsord artikel voor Ikea.  Gewoon enkele items om in het oog te houden bij je volgende bezoek :-)!