Eet- & woonkamer, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Binnenkijker: Huis Alfons in Mechelen

In juni – na 3 maanden lock-down met de kids –  waren mijn man en ik dringend toe aan een momentje voor onszelf. 

Mijn lieve schoonzus bood aan om een nachtje op de kinderen te letten zodat wij er even tussenuit konden.

Na een zeer korte zoektocht, besloot ik al snel om dit leuke adresje te boeken: Huis Alfons in Mechelen. Op 5 minuten van onze deur, zodat ons weekendje meteen kon starten. 

Warm welkom door Nele

We werden verwelkomd door Nele, het gezicht achter Huis Alfons. Het huis rook zalig, de kamer was heel netjes en er stonden lekkere koekjes klaar.

Nele besloot trouwens na een carrière in het buitengewoon onderwijs, om een andere weg inslaan. Haar interesse is mooie interieurs, architectuur, kunst, lekkere ontbijtjes, reizen…zorgden voor het idee om zelf gastenkamers in te richten en mensen te ontvangen in haar thuisstad Mechelen.

“Huis Alfons” werd genoemd naar z’n architect, Alfons Roose, die o.a. het Speelgoedmuseum ontworp. Het huis – in Art Decostijl -dateert uit de jaren 1930.

Scandinavisch x Retro

Onze gastenkamer lag op de 2de verdieping in de nok van het dak. De kamer is super mooi en rustgevend ingericht. Nele koos voor een mix van Scandinavische en retro-elementen. In een kleurenpallet van wit, blauwgroen, cognac en enkele roze accenten.

De kamer heeft ook een zetel en tafel met prachtig uitzicht op de Dijle en enkele geklasseerde gevels.

een heerlijk plekje om ’s morgens rustig aan te ontbijten. Nele’s ontbijt is trouwens ook een echte aanrader! Zeer uitgebreid, lekker en gezond.