Decoratie & DIY, Interieurinspiratie, Zonder categorie

Trends 2019: dit zijn de kleuren van 2019

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar 2019 komt er precies met rassenschrede aan. Recent maakten enkele organisaties de kleuren van volgend jaar bekend. Kijk je mee?

De kleurtrends voor 2019 volgens Pantone

Pantone voorspelt ieder jaar de kleurtrends van het volgende jaar. Voor 2019 kozen ze maar liefst 8 verschillende kleurpaletten. Voor ieder wat wils dus. Ze deelden er al vast 2:

 

  1. Cravings

    Voor dit palet lieten ze zich inspireren op gekruide wereldkeuken. Vandaar de naam Cravings dus. Een combinatie van pittige en frisse kleuren: flamingo roze, rood en grasgroen. Iets voor durvers. 

  2. Classico

    Dit is een tijdloos kleurenpallet. Denk aan elegante & stijlvolle kleuren (goud, dieprood en diepblauw). 

Farrow and ball: voegt deze 9 nieuwe kleuren toe

Farrow & ball  spelen duidelijk in op deze trends. Zij voegen 9 nieuwe kleuren toe aan hun gamma, die helemaal aansluiten bij het Classico-palet van Pantone.

Levis kleur van het jaar 2019: spiced honey

Ieder jaar kiest Levis een kleur van het jaar. Voor 2019 is dat Spiced Honey, een warme amberkleurige tint, én helemaal in met de Pantonetrends.

 

Deze kleur kan rustgevend, gezellig of levendig zijn naargelang het palet waarmee je het combineert.

Little Green zet verder in op de groene trend

Little Green bracht een nieuwe kleurenkaart uit: Green!

Green is een selectie van 31 groentinten. Twintig van deze kleuren hebben hun oorsprong in erfgoed, zoals de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn).

Ik ben vooral verliefd op die blauwgroene tinten van Little Green. Deze koele tinten brengen rust maar ook veel sfeer. Zeker in combinatie met dat warme honingbruin dat bij de andere merken terugkomt.

 

En heb jij een voorkeur voor één van deze kleuren?
Of laat je deze trends rustig aan jou voorbijgaan?

 

Katrien