Interieurontwerp

Ga je een huis bouwen, renoveren of grondig opfrissen?

Wil je de meubelindeling grondig wzijzigen?
En wil je graag eerst een visueel beeld van hoe de ruimte eruit zou kunnen zien (stijl, kleur en materialen), hoe die het beste ingedeeld kan worden en welke meubels, accessoires, verlichting passen? 

Dan is een interieurontwerp op papier iets voor jou!  

Dit pakket is vooral voor wie...

 • een ruimte volledig wil (her)inrichten met een nieuwe indeling, nieuwe meubels/kleur/accessoires/etc…
 • een visueel ontwerp nodig heeft om zich het gegeven advies in te beelden
 • graag een tot in de puntjes uitgewerkt voorstel heeft

Een interieurontwerp kan uit verschillende elementen bestaan

Een moodboard vormt de eerste stap van een interieurontwerp. Het is een visueel bord met concrete beelden van de woonstijl, meubels, kleuren en materialen die ik voorstel voor jouw  interieur. Zo leggen we de krijtlijnen vast voor de volgende stappen.  

In een indelingsplan bepalen we op een grondplan de indeling van de ruimte. In welke zones delen we de ruimte op? Welk meubel moet waar komen te staan? Waar zijn de looplijnen?

In een kleuren- en materialenplan detailleer ik op het indelingsplan welke kleur elke muur krijgt, waar er (eventueel) behang komt , waar we accenten leggen, welke materialen we gebruiken etc… 

kleurenplan-2D-strak-stoer-warm

In een meubelplan vullen we het indelingsplan verder aan met een detailbeschrijving van de meubels: per meubel detailleren we de gewenste look, materialen, kleur en afmeting.

meubelplan-2D-strak-stoer-warm

In een accessoireplan vullen we het indelingsplan verder aan met een detailbeschrijving van de accessoires waarmee we de ruimte willen aankleden. Welke raamdecoratie, wanddecoratie en andere accessoires gaan we gebruiken om warmte en persoonlijkheid toe te voegen aan de ruimte? Hierbij bepalen we ook per item de gewenste look, kleur en afmeting.

Accessoireplan-2D-strak-stoer-warm

In een verlichtingsplan vullen we het indelingsplan verder aan met een detailbeschrijving van de verlichting die we in de ruimte willen voorzien. Ik omschrijf waar de lichtpunten moeten komen om de ruimte te verlichten, functionele taken uit te voeren of bepaalde accenten te leggen of een sfeer te creëeren. 

Vervolgens omschrijf ik per verlichtingspunt het armatuurstype (spot, hanglamp, wandlamp, staande lamp, etc…), welke stijl, kleur, materialen en afmetingen deze moet hebben.

Verlichtingsplan-2D-strak-stoer-warm

Hier krijg je een foto-impressie van de ruimte. Je krijgt als het ware een realistisch beeld van hoe je interieur er zal uitzien:

 • het ruimtelijk gevoel
 • de lichtinval
 • de indeling
 • de meubels
 • de accessoires & raamdecoratie
 • de verlichting
 • de kleuren & materialen

Interieurontwerp-3D-strak-stoer-warm

Heb je té weinig tijd om zelf op zoek te gaan naar de meubels, accessoires, verlichting die volledig beantwoorden aan de beschrijvingen in het plan? Of wil je gewoon absoluut zeker zijn dat je het juiste koopt?

Geen probleem! Ik stel graag een winkelonafhankelijke shoppinglist voor je samen!

 

Per meubel/accessoire/lamp geef ik o.m. volgende gegevens mee:

 • winkel of link naar webshop
 • merk en productomschrijving
 • afmeting
 • kleur
 • materiaal
 • te kopen aantal
 • prijs

 

In al mijn pakketten hou ik rekening met nazorg achteraf. Heb je tijdens het uitvoeren van de werken, besprekingen met vaklui, of bij het aankopen van meubels dus nog een vraag? Geen probleem: stel ze gerust!

Hoeveel nazorg ik voorzie, hangt af van de grootte van het pakket.

Een overzicht vind je op de Tarieven-pagina.

Ontwerp: enkel op plattegrond (2D) of met foto-aanzichten vanuit elke hoek (3D)?

2 Belangrijke verschillen!

Plattegrond (2D)
Foto-aanzicht (3D)

Een ontwerp kan ik opmaken op 2 manieren: op een grondplan (2D) of of met foto-aanzichten uit elke hoek (3D). Tijdens een kennismakingsgesprek bepalen we of je het ontwerp enkel op een plattegrond (in 2D) wil krijgen  of dat je ook graag foto-aanzichten wil hebben (in 3D). Kiezen voor een 3D-ontwerp heeft 2 belangrijke voordelen!

1. Een 3D-ontwerp geeft je een veel realistischer beeld

Een 3D-ontwerp geeft je een meer realistisch beeld dan een 2D-ontwerp, zoals je hierboven kan zien.

Waar we in 2D enkel op grondplan werken. Zie je in 3D als het ware foto’s van hoe de ruimte eruit zou zien wanneer je mijn aanbevelingen toepast.

2. Een 3D-ontwerp heeft veel meer aftoetsingsmomenten

Als je kiest voor 3D-ontwerp, zal ik bij elke stap in het proces 3D-beelden laten zien, zodat je de keuze van de indeling, meubels, kleur, verlichting veel gemakkelijker kan maken. Een 3D-ontwerp geeft je dus veel meer controle over het ontwerpproces.

Ik luister, ontwerp , toets af en stel bij waar nodig

Hoe ik ervoor zorg dat een ontwerp aansluit bij jouw stijl en noden? Door tijdens een kennismakingsgesprek te luisteren en tijdens het ontwerpproces regelmatig af te toetsen en het ontwerp bij te stellen! 

Hoeveel aftoetsingsmomenten ik voorzie hangt af van het ontwerp dat je kiest. Een totaalontwerp (in 3D) heeft meer aftoetsingsmomenten dan een basisontwerp (in 2D).

Interieurontwerp-3D-strak-stoer-warm

 

Wanneer je kiest voor een 3D-ontwerp, doorlopen we een uitgebreid aftoetsingsproces:

 1. We starten met een intakegesprek aan huis waarbij we uitgebreid je stijl verkennen, de ruimte analyseren en opmeten.
 2. Daarna ga ik op kantoor aan de slag en maak ik verschillende moodboards en indelingsplannen op papier.
 3. Ik kom terug aan huis voor een tussentijdse aftoetsing en stel jullie de verschillende moodboards en indelingsplannen voor. Hiertussen mag je een moodboard & indeling kiezen. De indelingsplannen toon ik trouwens in 2D én 3D. Zo krijg je voor elke indeling een goed zicht op het ruimtelijk gevoel en kan je je keuze heel onderbouwd maken. 
 4. Het gekozen indelingsontwerp werk ik op basis van het gekozen moodboard verder uit. Ik vul het 3D-ontwerp nu verder aan met meubels,  kleur, accessoires, verlichting & raamdecoratie die passen binnen de stijl van het gekozen moodboard.
 5. Ik kom opnieuw aan huis voor de eindpresentatie van het volledige 3D-ontwerp en met stalen.
 6. Ik pas het 3D-ontwerp aan met jouw feedback en stuur je dit per e-mail door ter goedkeuring.
 7. Na jouw goedkeuring op het finale 3D-ontwerp werk ik het ontwerp verder uit in een kleuren-, meubel-, accessoire- en verlichtingsplan. Hierbij zit ook een concrete shoppinglist. Dit finale ontwerp stuur ik je dan opnieuw per e-mail door.

Reken zo een 8 à 12 weken tussen intakegesprek en de eindoplevering.

 

In een 2D-ontwerp doorlopen we een verkort proces:

 1. We starten met een intakegesprek aan huis waarbij we uitgebreid je stijl verkennen, de ruimte analyseren en opmeten.
 2. Daarna ga ik op kantoor aan de slag en werk ik een moodboard en verschillende indelingsplannen (met bijbehorend meubel- en kleurenplan) uit.
 3. Ik kom terug aan huis voor de eindpresentatie. Ik stel jou op papier het moodboard (met stalen) en 2 indelingsplannen (in 2D) voor. Op basis van uitgewerkte grondplannen kies jij een indeling.
 4. De gekozen meubelindeling pas ik aan met jouw feedback. Vervolgens stuur ik jou het finale ontwerp per e-mail door. In dit finale ontwerp zit dan het moodboard, de finale meubelindeling (2D), het meubel- en kleurenplan. Hierin zit ook een globale beschrijving van accessoires, verlichting en raamdecoratie.

Reken zo een 4 à 6 weken tussen intakegesprek en de eindoplevering.