Huisjethuisje Interieuradvies - vastgoedstyling - DUPLEX-appartement - modern - stoer - warm
Badkamer & keuken, Eet- & woonkamer, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers, Referentie, Tuin

Vastgoedstyling- en fotografie voor huurappartement Leuven

Wat een leuk project was dit! Deze zomer mocht ik dit duplex-appartement een make-over geven zodat het helemaal klaar was voor verhuur. Een project van a tot z. Kijk je even mee naar het resultaat?

De opdracht

Het gebouw waarin het duplex-appartement zich bevindt was in een vroeger leven het oude KBC-hoofdkwartier. 8 jaar geleden werd dit gebouw volledig gerenoveerd en omgetoverd tot 91 appartementen. 

 

Tot nu toe heeft de eigenaar van dit appartement er zelf in gewoond. En nu zal hij het voor de eerste keer verhuren. Dus schakelde hij mij in om het klaar te stomen voor verhuur.

 

Concreet moest ik:

 

 

  • een kluslijst opstellen van werken die nog moesten gebeuren om het appartement helemaal klaar te maken voor verhuur;
  • het appartement een make-over geven, zodat het terug mee was met de huidige trends;  
  • mooie interieurfoto’s trekken voor de verhuuradvertentie op Immoweb.

Echt een kolfje naar mijn hand dus.

 

Gekozen look: stoer modern met warme toetsen

De reeds aanwezige meubels vormden een goede basis, maar waren vrij strak en functioneel. De ruimte miste wat aankleding en sfeer. 

 

Ik besloot om het strakke meubilair aan te vullen met stoere en warme elementen. Zo zou het bestaande interieur pit én een warme uitstraling krijgen.  

 

Daarnaast bestonden de meeste verlichtingspunten uit kale peertjes en moest ik ze dus voorzien van een mooi armatuur. Dat vond ik stiekem wel fijn, want verlichtingsarmaturen spelen een grote rol in de totale look van een ruimte. 

Shoppinglist

Vervolgens stelde ik een lijst op met de aan te schaffen verlichting- en decoratie-items.

 

Bij een vastgoedstyling is het doel om met een beperkt budget een zo groot mogelijke impact te behalen. Dus bekeek ik eerst wat ik kon hergebruiken uit het appartement. Vervolgens ging ik op zoek naar de verlichting en woondecoratie die we nog moesten bijkopen. 

 

Voor de verlichting koos ik vooral trendy zwarte snoerpendels met jute snoeren (strak, maar toch warm). In de slaapkamer ging ik voor een stoffen lampenkap, die wat extra warmte zou toevoegen.

 

Als woondecoratie selecteerde ik enkele goedkopere items die toch veel effect zouden hebben op de uitstraling van het appartement: kussens, planten, een canvasposter, etc…

Het resultaat: voor & na

Iedere keer sta ik toch weer versteld van wat opruimen, herschikken en het toevoegen van planten en decoratie met een ruimte kunnen doen. Het appartement dat daarvoor wat karakter miste, was plots strak, stoer en warm. 

VOOR

NA

Wat de klant zei

Katrien volgde dit project van a tot z op en hield mij regelmatig op de hoogte van de vorderingen. Ze slaagde erin met een beperkt budget, het appartement een trendy, maar warme look te geven. 

Intussen staat het appartement te huur. We kregen al heel wat positieve reacties.

Ik heb genoten van deze opdracht. Zeker omdat ik het van a tot z kon opvolgen. Het is altijd fijn om te zien hoe wat je op papier hebt uitgetekend er in het echt uitziet.

 

Wil je nog meer foto’s zien? Bekijk dan ook eens de advertentie op Immoweb.

Wil jij ook je huis klaarstomen voor verkoop?

Ik kan je helpen op verschillende manieren. Of het nu is om een kluslijst op te stellen, je woning een kleine make-over te geven of mooie foto's te trekken. Contacteer mij en ik maak een offerte op maat.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!