Eet- & woonkamer, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

6 lifehacks & DIY’s om speelgoed, tekeningen en knutselgerief op te bergen

lifehacks om het speelgoed stijlvol op te bergen .png

 

Mijn vorige blogposts gingen over hoe omgaan met speelgoed in je leefruimte :

Deze week eindig ik deze reeks met een laatste post over dit thema: 6 handige trucjes en lifehacks om rondslingerend speelgoed, tekeningen en knutselgerief op te bergen.

 

 

 

1. Houten kratten op wielen

Berg je speelgoed op in houten bakken op wielen: mooi en handig! Je kind kan de bak zelf verplaatsen naar een andere speelhoek.

Huisjethuisje || Blog & Interieurstyliste || Hoe, speelgoed stijlvol opbergen in je living

 

2. Sorteer tekengerief in oude blikken

Huisjethuisje-speelgoedopbergen-potloden-in-blik

Hou je conserveblikken bij en spuit ze eventueel over in een kleurtje dat goed in je interieur past. Nu kun je ze sorteren per soort: stiften, potloden, wascokrijtjes.
Handig, goedkoop en stijlvol.

 

 

 

3. Rommelige spelletjeskast? Reduceer ze tot 1 mooie doos

Huisjethuisje-speelgoedopbergen-alle-spelletjes-in-1-doos-lifehack

In onze apothekerskast staan alle gezelschapsspelletjes van Jules. Aanvankelijk stonden alle dozen in het open leggedeelte van de kast. Dat nam veel plaats in. Bovendien oogde het erg onrustig als je aan tafel zat.

Met onderstaand systeem kon ik het volume halveren en toont de kast een pak rustiger:

  1. Haal de inhoud en gebruiksaanwijzingen uit de speldoos en steek ze in een hersluitbaar zakje.
  2. Groepeer de verschillende spelzakjes in een mooie opbergdozen
  3. Geef de opbergdoos een label en noteer welke spelletjes erin zitten
 

4. Deponeer alle tekeningen in een tekeningendoos

Huisjethuisje-speelgoedopbergen-tekeningendoos

Jules en Lucie maken aan de lopende band tekeningen, die ze natuurlijk allemaal willen bijhouden :-). De mooiste tekeningen hang ik uit aan onze magnetische krijtwand. De andere gaan allemaal in de tekeningendoos. Wanneer die vol zit, maken we een selectie van de mooiste tekeningen die bijgehouden moeten worden en die verhuizen dan naar de archiefdoos voor later. De rest gaat weg.

 

5. Geef ieder kind een mooie rommeldoos

Huisjethuisje-speelgoedopbergen-lifehack-rommeldoos

Jules wil alles bijhouden: de verrassingen in kindersurprises, happy meals, verrassingsijsjes, bedankjes op verjaardagsfeestjes, kermisspeelgoed… Voor je het weet slingert er overal wel van die rommel rond. Daarom kreeg Jules zijn eigen rommeldoos. Eenmaal de doos vol is, moet hij beslissen wat weg mag. En dat werkt super goed.

Als je erover nadenkt is het toch wel logisch. Elk huis heeft  een rommellade. Waarom zou ieder kind dan niet zijn rommeldoos mogen hebben?

 

 

6. Kies voor mooi houten speelgoed

Poppenwagens, loopfietsjes, speelkeukens, winkeltjes, … het zijn stuks die veel plaats innemen in je interieur. Als je hier kiest voor houten speelgoed of gewoon al zorgt voor een kleur die past in je interieur, behoud je de rust.

Intussen is het aanbod aan houten speelgoed enorm toegenomen en heel betaalbaar geworden. Ikea, Lidl, Fun en Hema bieden allemaal houten speelgoed aan dat heel betaalbaar is. Ook tweedehands vind je dikwijls mooi vintage speelgoed.


Zo, nu weet je

Ik hoor je al denken na het lezen van deze 4 blogposts: “Is het dan altijd opgeruimd bij jou ?” Neen, natuurlijk niet! Dat kan niet met 2 kinderen in huis. Overdag ligt het er vaak rommelig bij en dat vind ik geen probleem. Kinderen moeten kunnen spelen en rommel maken. Maar ’s avonds is alles ook snel weer opgeruimd. En keert de rust gelukkig terug!

 

PS: In mijn artikel vermeld ik een paar winkels en webshops. Het gaat hier niet om reclame. Ik geef jullie gewoon ter informatie mee waar je deze zaken kan vinden. Kan handig zijn!

 

Was deze blogpost nuttig? Like of deel het dan!

 

Katrien