Badkamer & keuken, Eet- & woonkamer, Interieurinspiratie, Referentie

Interieurontwerp voor lichte studio in Zemst

Dit voorjaar schakelde een koppel uit Zemst mij in om een kleine studio in te richten. Lees hoe ik op een ruimte van 15 m²  een kook, eet, zit- en slaapzone inrichtte.

De opdracht

Deze studio moest ingericht worden als logeerkamer voor buitenlandse familie die op bezoek kwamen. Belangrijk was dat deze studio op termijn permanent bewoond zou worden door studerende kinderen of inwonende grootouders.

 

De  kleine studio moest uitgerust worden met een kook, eet, zit en slaapzone. En liefst ook wat plaats hebben om kleren en lakens op te bergen.

 

De opdracht:

  • een moodboard uitwerken voor een stijl dat zowel bij jong en oud past
  • meubelplan en 3D-ontwerp
  • shoppinglijst van aan te schaffen meubilair en accessoires

Gekozen look: licht basic

Gezien het om een kleine ruimte ging, die bovendien weinig lichtinval zou hebben, koos ik voor een licht kleurenpalet: wit, grijs en munt. Het behang en hout zorgen voor textuur en dat het geheel toch nog warm aanvoelt.

 

De studio zal gebruikt worden door mensen uit verschillende leeftijdsgroepen. Een basic woonstijl, met een mix van landelijke meubelen en functionele Scandinavische meubels,  is een stijl dat verschillende generaties kan aanspreken.

Interieurontwerp in 3D

De reactie van de klant

De klanten waren aangenaam verrast dat ondanks de kleine ruimte, alle functies toch aan bod konden komen. Binnenkort gaan ze aan de slag om het plan tot uitvoering te brengen.

 

Reactie van de klant:

 

“Advies op maat! Katrien vult je ideeën mooi aan. Ze vertaalt ze naar een visueel plan én naar een verder plan van aanpak. Zo kregen we een complete lijst met waar wel alles kunnen kopen, tot het beddengoed toe. We moeten dus enkel nog maar  op de weblink klikken en bestellen.”