Interieurinspiratie

Kleed je terras aan met deze 6 items

Nu de lente volop in het land is, heb ik zin om mijn terras weer mooi aan te kleden. Hier enkele tips om je terras een opfrissingsbeurt te geven.

1. Buitenkleed

Bol.com-buitenkleed-summer-retro-mint
Buitenkleed - Summer Retro Mint

Geen fan van je terrasvloer?
Of staat jouw loungeset wat verloren op je grote terras?
Leg dan een buitenkleed!
Het is een echte win-win: je verstopt de onderliggende vloer én bakent ineens een gezellig hoekje af.

Buitenkleden vind je tegenwoordig in elke stijl en kleur. Bovendien zijn ze dikwijls waterbestendig en vlekbestendig. Zoals deze tapijten die op jute lijken, maar eigenlijk uit polyester gemaakt zijn.

Jute buitenkleed - Fora Edge Naturel
Buitenkleed - Nomad Aztec Creme

Tip: In de winter kun je het buitentapijt gewoon binnen leggen. Bijvoorbeeld onder je eettafel of aan de speelhoek… beide zijn plaatsen die maar beter een vloerkleed kunnen hebben dat tegen een stootje bestand is.

2. Sierkussens

Kleed je tuinbank en -stoelen aan met wat kussens. Dat zit niet alleen beter, maar oogt ook mooier.

Afwisseling is hier het sleutelwoord: mix effen stoffen met kussens met een leuk printje of toepasselijke quote. Varieer ook in groottes, materialen, vormen, enzovoort.

Madison tuinkussen - Bliss Blue
Kussen katoen - Label2X

Je kan een binnenkussen ook voor buiten gebruiken. Vergeet ze dan niet tijdig op te bergen wanneer het gaat regenen.

Tip: Je vindt ook heel wat waterdichte sierkussens die je buiten kunt laten liggen, zoals deze kussens van Qush in Sunbrella-stof. 

Bol.com-buitenkussen-qush-royal sunbrella
Buitenkussen - Qush - Royal Sunbrella Curacao

Ik heb bijvoorbeeld de kussens van mijn loungebank en schommelstoel op maat laten maken en laten bekleden met deze sunbrella-stof in een kleur naar keuze. Een super mooie stof én waterdicht.

3. Sfeerverlichting

Fermob - tafellamp

Sfeerverlichting, zoals kaarsen, lantaarns & tafellampen, mogen ’s avonds niet ontbreken.

Lantaarn voor kaarsen

In een windlichthouder, zitten kaarsen beschermd tegen de wind en zullen ze dus langer branden. Deze houten lantaarns staan ook mooi op je terras. 

Solar lantaarns

Geen fan van kaarsen? Ga dan voor een lantaarn met een Solar-lamp op zonne-energie. Super handig want die springt vanzelf aan bij valavond.

Fermob-balad-tafellamp-oplaadbaar
Fermob - tafellamp - Balad

Of kies voor een oplaadbare tafellamp van Fermob. Deze tafellamp zorgt overal voor sfeerlicht. Met de meegeleverde USB-kabel laad je het lampje vlot op. Er zijn verschillende lichtstanden, zodat de lamp zowel voor gezellig sfeerlicht kan zorgen, als voor feller leeslicht.

4. Lichtsnoer

Konstmide - lichtsnoer op batterijen - met timer

Supergezellig zo een lichtsnoer in je tuin. Het kleed je tuin en huisgevel mooi aan en brengt instant sfeer.

Afhankelijk van je situatie ga je voor een lichtsnoer die je in het stopcontact steekt, een partysnoer op batterijen (zoals bovenstaande snoer) of een snoer op zonne-energie (zoals onderstaande snoer).

Lichtsnoer op zonne-energie

Tip: Wij laten onze lichtsnoer op zonne-energie het hele jaar door hangen. En bij valavond springen ze automatisch aan. Heel gezellig.

5. Planten & bloemen

Huisjethuisje Interieuradvies || Blog || Kleed je terras aan met deze 6 items
Elho Pure Coupe

Kleed je terras aan met een mix van planten en potten. Groot en klein. Met bloemen,  enkel wat groen of zelfs wat kruiden.

Groepeer planten in groepjes van 3, 5 of 7. Een oneven aantal werkt het beste.

Varieer in hoogte. Dit kan je bijvoorbeeld door planten op een plantenstandaard te zetten.

Plantenstandaard - 3 potten
Plantendandaard - enkel

6. Mooie opbergers

Een opgeruimde tuin brengt rust.

Vergeet je tuinspullen en het buitenspeelgoed van de kids dus niet op te bergen in mooie opbergers zoals een houten tuinkast of een opbergbox voor je tuinkussens.

Tuinkast Beliani
Opbergbox Beliani

Tip: Wil je een houten tuinkast kopen? Investeer dan in een kwalitatief model, zoals bovenstaand model van Beliani. Koop bijvoorbeeld hout dat goed tegen vocht kan, zoals teak of acaciahout. Zorg ook dat je het hout ieder jaar opnieuw in de olie zet. In de winter kan je er bijvoorbeeld een hoes over trekken om te beschermen tegen regen en sneeuw. Zo blijft de kast in mooie staat.

Je hoeft dus niet altijd een compleet nieuwe tuinset aan te schaffen om je terras op te frissen. Met bovenstaande tips kom je al heel ver!

PS: dit blogartikel bevat enkele links naar Bol.com. Koop jij één van bovenstaande artikels via Bol.com? Dan ontvang ik hier een kleine commissie voor. Wees gerust, ik raad enkel aan, wat ik zelf ook zou kopen.