Interieurinspiratie

Kijk binnen in deze open gerenoveerde woning in Elewijt

Nieuwsgierig naar hoe andere mensen wonen? Dan heb ik goed nieuws! Want sinds kort kijk ik voor het magazine ‘de Zemstenaar’: iedere maand binnen bij een Zemstenaar. In april mocht ik binnenkijken in deze gerenoveerde woning in Elewijt.

De bewoners

WIE? Beata (35, administratief bediende), Kevin (32, vertegenwoordiger gereedschap), Stella (2,5)
WAT? Gerenoveerde woning, sinds 2017
WAAR? Kampenhoutsebaan, Elewijt

Wonen in een verbouwing met een pasgeboren baby

We woonden voorheen in Mechelen en wilden verhuizen naar een rustigere plek. We waren eigenlijk op zoek naar een boerderij die we konden vernieuwen. We hebben 5 jaar gezocht en uiteindelijk stuitten we op dit huis. Geen boerderij, maar door de balken binnenin, voelde het toch zo aan. We trokken er meteen in toen we de sleutel kregen en startten met de verbouwing. Niet gemakkelijk, gezien Stella net geboren was en Kevin de verbouwing grotendeels zelf deed.

Zelf verbouwd

Na de werkuren ging ik elke avond aan de slag in het huis, waardoor we snel resultaat boekten. We wilden veel ruimte. Beneden braken we de achtergevel open en zetten we een bijbouw. Zo verdubbelden we de leefruimte. En daar genieten we nu elke dag van.

Woonstijl: modern met Scandinavische en design-toetsen

Na de verbouwing stond Beata in voor de inrichting. Ze koos voor grote meubels in combinatie met kleine hoekjes. Zo voelt de grote leefruimte toch gezellig aan.

 

  • Aan de basis ligt een moderne stijl met witte muren, gietvloer, strakke lijnen en een monochroom kleurenpalet (wit, grijs, zwart).
  • Dit vulde het koppel aan met warme elementen zoals de zichtbare balken, het houten werkblad in de speelhoek, het vloerkleed, …
  • Hier en daar voerden ze ook design-elementen toe, zoals de Eames-geïnspireerde eetstoelen, de hanglamp (Petite Friture) en de loungestoel (Le corbusier).
  • 1 De inkomhal voelt meteen als een thuis aan door de fotocollage (Ixxi) op de muur.
  • 2 & 3 De living met stalen taatsdeur, geeft uit op een sas. Ook van hieruit heb je zicht op de fotomuur in de inkomhal. In het sas naar de inkomhal maakte Beata een leuk hoekje met een bank en spiegel.
  • 4 & 5 De ruime living voelt toch knus, dankzij het XL-vloerkleed, de kussens en de houten salontafeltjes. Deze laatste gebruikte het koppel voorheen als nachttafels.
  • 6 Beata gebruikte de ruimte in de vensternis om een leuk stilleven te creëren.
  • 7 & 8 Stella heeft in de leefruimte haar eigen plekje. Het krijtbord maakte Kevin zelf.
  • 9 Ook het werkblad werd door Kevin gezaagd, geschuurd en van 7 lagen vernis voorzien.
  • 10 In de eetkamer staat een ruime tafel. Heel handig wanneer ze etentjes organiseren.
  • 12 Het keukeneiland is vierkant. Net even anders. Het bleek niet mogelijk om hiervoor een naadloos werkblad in natuursteen te vinden. Uiteindelijk kozen ze voor een werkblad in Kerrock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *