Badkamer & keuken, Eet- & woonkamer, Inkomhal, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Kijk binnen in deze jaren 60 woning in Zemst

Nieuwsgierig naar hoe andere mensen wonen? Dan heb ik goed nieuws! Want sinds kort kijk ik voor het magazine ‘de Zemstenaar’: iedere maand binnen bij een Zemstenaar. In april mocht ik binnenkijken in dit jaren-60-huis in Zemst.

De bewoners

WIE? Lennert (36, design director bij Leo Burnett), dochter Coco (6)
WAT? Gerenoveerde jaren-60-woning (Huize Zennedal), sinds 2012
WAAR? Damstraat, Zemst

Bijzonder: oude architectenwoning

In de Damstraat staan bijna 2 identieke huizen. In de jaren 60 bouwde een architect deze huizen voor zichzelf en zijn broer.  De tuinen zijn nog steeds verbonden met een poortje. Handig wanneer Coco met het buurmeisje wil gaan spelen.

 

“Ik wilde weg uit Antwerpen, zodat onze dochter kon opgroeien in een rustige omgeving en naar een goede school kon. Dit jaren-60-huis viel mij op Immoweb meteen op. Toen ik het bezocht, was ik meteen verkocht: de lange oprit (weg met de parkeerprobemen!), de materialen en de stijl van het huis spraken mij enorm aan.”

Renovatie met respect voor de authentieke elementen

“We kochten dit huis van de vrouw van de intussen overleden architect. Het was best emotioneel. Ze zou naar het rusthuis gaan en had moeite om afscheid te nemen van dit huis dat nog door haar man was ontworpen. Wij beloofden om zoveel mogelijk authentieke elementen te behouden en dat hebben we ook gedaan. We deden amper breekwerken. Na 4 lagen behang verwijderd te hebben, ontdekten we dat het stucwerk nog uit paardenhaar bestond. Dus dat hebben we wel opnieuw laten doen. ”

Woonstijl: retro met design-elementen

Het huis is helemaal in retrostijl ingericht. Met hier & daar zelfs een heuse vintage-design-klassieker. Hiervoor snuistert Lennert graag rond op vintage-websites.

 

 • Mix van vintagemeubels in houtfineer en nieuwe meubels
 • Retrolampen
 • De muren zijn voornamelijk wit, met 1 accentmuur in het zwart.
 • De zeteltjes zijn in een frisgroen om toch nog wat kleur te injecteren
 • Veel planten om het geheeld fris en luchtig te houden
 1. Huize Zennedal
 2. Leefruimte voor de renovatie
 3. Inkomhal met authentieke marmeren trap
 4. Toegang naar leefruimte
 5. De leefruimte voelt zonnig, dankzij de grote raampartijen, de witte muren, groene zeteltjes en vele planten.
 6. In de eetkamer staan een vintagedressoir en vintage booglamp. De eettafel- en stoelen zijn dan weer nieuw.
 7. Het radiatorrooster werd behouden, maar spoot Lennert in het Zwart zodat het mee zou opgaan in de zwarte muur.
 8. Achter de zetel zit Coco’s speelhoek verstopt. Het poppenhuis maakte Lennert als eindwerk voor zijn Houtbewerkings-cursus. De schouw bleef authentiek.
 9. De grote zithoek voelt toch knus dankzij de zwarte accentmuur en het vloerkleed. De salontafel en het tv-meubel zijn vintage. De groene design-zeteltjes kon Lennert op de kop tikken bij een uitverkoop van Bulo. Deze zeteltjes bakenen de zone mooi af.
 10. De zithoek heeft ook een doorgang naar de keuken.
 11. Voor de keuken koos Lennert voor een strakke keuken, met houten frontjes (om het toch warm te houden) en een retrolamp.

Gezocht: leuke binnenkijkers

Ben jij trots op je huis en wil jij in de Zemstenaar staan? Of ken jij iemand met een leuk interieur die in Zemst woont? Stuur het adres/contactgegevens (en eventueel een fotootje) door naar  katrien@huisjethuisje.be. En wie weet kom ik langs en geef ik ineens enkele tips om je interieur nog mooier te maken!