Badkamer & keuken, Eet- & woonkamer, Inkomhal, Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Kijk binnen in deze architectenwoning in Zemst-Bos

Nieuwsgierig naar hoe andere mensen wonen? Dan hebben we goed nieuws! Ieder nummer kijkt interieurstyliste Katrien binnen bij iemand die in gemeente Zemst woont. Deze maand kijken we binnen in dit nieuwbouwhuis in Zemst-Bos.

DE BEWONERS

WIE? Wenke (32, binnenhuisarchitecte & verbouwcoach bij WNKATUUR), Jelle (34, bouwkundig tekenaar bij WNKATUUR,  Lumen (3), River (2)
WAT? Nieuwbouwhuis sinds 2012
WAAR? Spiltstraat, Zemst-Bos

 

BIJZONDER: zelf ontworpen én zelf gezet

De bewoners van de Spiltstraat zullen dit huis zeker kennen. Want Wenke & Jelle bouwden gedurende 4 jaar elk weekend zelf aan hun huis.

 

Wenke:

 

Ik was pas van de schoolbanken toen we deze grond kochten. Ik sloeg meteen aan het tekenen en niet veel later stonden we elk weekend aan ons droomhuis te bouwen.

 

BOUWPERIKELEN: Storm blies pas geplaatst dak eraf

Met Jelles ervaring als ruwbouwaannemer en Wenkes achtergrond als binnenhuisarchitecte, had het koppel een sterke basis om deze uitdaging aan te gaan. Toch verliep deze bouw niet zonder slag of stoot.

 

Jelle:

Toen een storm de pas gezette dakconstructie eraf blies, leefde de heel buurt mee. We hadden namelijk 3 maanden gebouwd aan de dakconstructie en toen was het op 1 uur tijd weg. De brandweer, familie en vrienden kwamen met man en macht helpen. Dankzij een financiële bijdrage van de familie, konden we een bouwploeg inschakelen en stond de dakconstructie er gelukkig snel opnieuw. Toen waren we wel even toe aan vakantie om van de emoties te bekomen.

 

WOONSTIJL: strak modern, spelen met kleur & vlakken

Het huis heeft een strakke basis: witte muren & plinten, donkergrijze XL-tegels en antracietkleurige deur- en raamkaders.

 

Wenke:

Beneden hield ik het kleurenpallet bewust heel sober: veel wit afgewisseld met antraciet of zwart. Het speelgoed van de kinderen zorgt al voor voldoende kleur (lacht)! Boven speelden we wél met kleur. Zo lieten we in onze slaapkamer het blauw van de muren doorlopen op het plafond. Zo ontstaat als het ware een cocon. Ook in de kinderkamers creëerden we met verf zo een ‘slaapnestje’.

 1. De voorgevel: vooraan liggen de garage en het bureau van WNKATUUR
 2. De inkomhal is strak maar ook wel speels, dankzij de kleurige kapstokjes en de quote.
 3. Vestiaire: Jelle installeerde een raster uit betongaas als kapstok. Hierop hangen alle jassen, petten, paraplu’s, enzovoort.
 4. De living en speelhoek vormen 1 geheel. De tipi-tent(Delhaize)en Wobbel-balansborden (Design Originals in Vilvoorde) zorgen voor heel wat speelplezier.
 5. Speelhoek: Wenke bergt het speelgoed op in deze kleurrijke bakken van Ikea. Volgens de Konmari-methode sorteerde ze alles per soort en labelde ze elke bak.
 6. Opbergen: deze zitbanken zorgen niet alleen voor veel opbergruimte, maar ook voor extra ligruimte voor de hond en 2 katten. De afwasbare zitkussens werden gemaakt door Het Knipje, een naaiatelier in Zemst.
 7. De keuken is in afwerkingsfase. Recent werden het matzwarte werkblad (laminaat) en de MDF-kastenwand geplaatst door een lokale schrijnwerker (Jacco Design). In deze kastenwand zit de deur naar de berging verstopt.
 8. Kastenwand Binnenkort worden deze kastenwand en de aanpalende muur in het zwart geschilderd. Zo ontstaat er als het ware een ‘zwart blok’ in de overwegend witte ruimte.
 9. Het terras kreeg een vloer in witte polybeton. Op het terras bouwde Jelle een grote loungebank uit paletten.
 10. De tuin heeft een prachtig zicht op De Nayakker-weilanden. De schommel, trampoline en zelfgemaakte modderkeuken zorgen voor heel wat buitenplezier bij de kinderen.
 11. De badkamer werd bewust zwart gehouden. Dat creëert een hele intieme sfeer.
 12. Het bad werd aan het raam geplaatst. Zo heb je vanuit het bad een mooi zicht op het weiland achter de tuin. Zet je de ramen open, dan lijkt het wel of je buiten in bad ligt!
 13. De slaapkamer werd in blauwgroen geverfd. Die kleur loopt deels door op het plafond, zodat het een slaapnestje vormt.
 14. De kinderkamers: door de verftechniek die Jelle & Wenke toepasten, staan de bedden van de meisjes precies in een huisje.

Geef je huis op als binnenkijker

Ben jij trots op je huis en wil jij in de Zemstenaar staan? Of ken jij iemand met een leuk interieur die in Zemst woont? Stuur het adres/contactgegevens (en eventueel een fotootje) door naar  katrien@huisjethuisje.be .

En wie weet kom ik langs en geef ineens enkele tips om je interieur nog mooier te maken!