Badkamer & keuken

Steigerhout + hoogglans keuken

Wallpaper reclaimed wood Kitchenpg

Ik hou van steigerhout: het brengt meteen sfeer en karakter in een ruimte. Daarom gebruikten we in onze witte hoogglanskeuken steigerhoutbehang. Het resultaat is een strakke keuken, die toch warm aanvoelt.

 


Op dit heerlijk lentedagje heb ik samen met mijn mama Jules zijn nieuwe mezzanine-kamer onder handen genomen: al het speelgoed verhuisd, de kasten ingeladen en zijn kamert al zo goed als mogelijk ingericht. Ik had al een idee hoe ik het wilde (dankzij mijn moodboard), maar we moeten de komende weken nog enkele zaken in orde brengen: een wandlamp installeren (we hebben er al 2 bij bol.com besteld, maar die bleken niet de juiste kleur/groote te hebben – dus duimen dat de derde keer, de goede keer is), een wandrekje ophangen, een nieuw bed bestellen (de modulaire bedden van Bopita zien er wel leuk uit), … Dus voor de nieuwsgierigen onder jullie: de foto’s van de afgewerkte kamer zullen nog even op zich laten wachten 🙂 .

 

Om het goed te maken heb ik deze tip voor de lezers die van steigerhout houden. Zoals gezegd hou ik van steigerhout. Dus toen we naar dit huis verhuisden, zag ik mijn kans schoon. Onze keuken miste nog wat persoonlijkheid & warmte en steigerhout zou mooi contrasteren met onze strakke hoogglanskeuken. Het past ook bij ons werkblad dat een ‘beton’-look heeft.

 

Steigerhoutenbehang: gemakkelijk en goedkoop

Een muur bekleden met echt sloophout leek mij wat drastisch (en veel werk 😉 ). Dus was ik heel blij toen deze oplossing tegen kwam: steigerhouten behang.

 

Op behangwereld.nl vond ik sloophoutbehang van AS Creation NewEngland. Het zag er mooi uit en stond in aanbieding. Dus besloten we het erop te wagen. Best wel spannend om behangpapier online te bestellen. Maar we dachten: ‘als het niet mooi is, kunnen we het altijd terugsturen’.

 

Sloophout behang

 

Het grappige was dat toen Arnout de afbeelding van het behang zag op de website, dat hij dacht dat het een stalenkaart was van de kleuren waarin je het behang kon bestellen. Hij was dan ook verbaasd, toen we de rollen uitpakten, dat de planken in het motief, allemaal een andere kleur hadden. Maar eenmaal aangebracht, vonden we het echt mooi. Het ziet er ook echt uit als sloophout, omdat het wat structuur heeft. Het geeft onze keuken warmte en een onverwacht karakter.

We brachten het sloophout behang maar op 1 muur aan. Echt als een accent dus.

We kozen hiervoor de muur achter onze wasbak. Want deze muur heeft geen hangkasten en zo komt het behang goed uit. We hadden er op voorhand wel niet bij stilgestaan dat het behang dan waterbestendig moet zijn. Dus was het de eerste weken bang afwachten of ons behang tegen waterspatten kon. Maar onze angst bleek niet nodig: het is een heel stevig behangpapier en na 3 jaar is er nog niets aan te zien.

 

Met wat tuinkruiden & plantjes zorgden we voor een frisse toets.

white highgloss kitchen-reclaimed wood-herbs-plants

Hiervoor brachten we 2 Grundtal-stangen van Ikea aan, waar we plantenbakjes en haakjes aan hingen.

 

Tip: de haakjes aan de stang zijn niet alleen handig om keukengerei op te hangen. Wij gebruiken ze bijvoorbeeld om ovenwanten, een verjaardagskalender en kunstwerkjes van Jules aan op te hangen.

En dit is het resultaat.

white highgloss kitchen-reclaimed wood-herbs-art

Wat vind je ervan? Ook fan van steigerhout in een strak interieur?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

2 gedachten over “Steigerhout + hoogglans keuken”

  1. Hier ook fan van hout en wit als basis, je kan er echt alle kanten mee uit. In mijn geval wel met alle kleuren van de regenboog er bij, niet echt heel strak dus.

Reacties zijn gesloten.