Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Een speelse jongenskamer voor Jules

Jules zo ver krijgen dat hij op zijn kamer niet enkel wou slapen, maar ook spelen was niet zo simpel. Maar door zijn kamer volledig in transportthema in te richten lukte het uiteindelijk wel. Dat deden we met herbruikbare muurstickers.

 

 

Het meeste speelgoed van Jules staat in onze woonkamer. Hierdoor speelde Jules vroeger vooral beneden, waardoor het daar vaak een chaos was. Daarom wilden we Jules zover krijgen dat hij ook boven in zijn slaapkamer zou spelen. Dat deden we door zijn slaapkamer in te richten in een thema dat hem interesseerde: transport. We verhuisden ook een deel van het speelgoed waar hij graag mee speelt naar zijn slaapkamer. Zo werd zijn kamer niet alleen een SLAAPkamer, maar ook een SPEELkamer.

 

Zo zag de kamer er oorspronkelijk uit Dit maakten we ervan:

Picture 103                        Sinterklaas 2013 017

 

 

Thema van de kamer: transport

We wilden er dus een leuke, uitnodigende jongenskamer van maken. Als thema kozen we voor ’transport’, gezien hij zot is op bouwkranen, vrachtwagens en tractors. (Je kon vroeger niet in de auto rijden, zonder om de 2 seconden van op de achterbank Jules te horen roepen: “Kijk mama een kraan. En daar een vrachtwagen…”.)

Voor de muren wilden we werken met muurstickers die je gemakkelijk kunt verwijderen. Zo kun je het thema gemakkelijk aanpassen, wanneer ze eruit groeien.

Na lang zoeken via google en pinterest vonden we leuke, gebruiksvriendelijke stickers op een Amerikaanse website: www.mywonderfulwalls.com. Een stickervel met 33 stickers in transportthema. De stickers hebben een papieren look, zijn herbruikbaar en kun je personaliseren met de naam van je kind. Ze zijn ook eenvoudig in gebruik: je pelt ze van het blad en hangt ze op. Hangen ze niet goed of wil je ze verhangen, geen probleem dan kan dat ook.

transport_wall_sticker_layoutB_1_grande

We besloten het erop te wagen en ze te bestellen. En daar hebben we geen spijt van gehad. Super service! Toen de Belgische post onze stickers kwijtspeelde, hebben ze ze gratis opnieuw gemaakt en opgestuurd.

Voor we de stickers aanbrachten schilderden we nog een groene heuvel en blauwe lucht als achtergrond (zoals het voorbeeld op hun website). Dit lieten we voor de zekerheid enkele dagen drogen, alvorens de muurstickers aan te brengen. Zo waren we zeker dat als we later de stickers zouden verwijderen, er geen verf zou meekomen.

Ook het speelgoed dat te maken had met ’transport’ (auto’s, vrachtwagens, garage, kranen, …) verhuisden we naar zijn kamer. Daar speelt hij graag mee, en dan is de motivatie groter om boven te gaan spelen. Zijn ander speelgoed (lego, playmobil, etc…) staan voorlopig nog beneden (maar ook dat verandert binnenkort).

 

We zorgden ook voor andere speelse accenten

Naast de muurstickers zorgden we voor extra speelse accenten.

  • Een oude dekenkoffer werd een verkleedkoffer. Een echte hit bij Jules en zijn vriendjes.
  • Van mijn schoonmoeder kregen we een boekenkastje dat zij vroeger in haar klas gebruikte (ze is een gepensioneerde kleuterjuf). Dit boekenkastje is op kinderhoogte, waardoor ze gemakkelijk hun boekjes kunnen uitkiezen.
  • We kochten nog een groene Stuva-bank met bergruimte van Ikea om zijn speelgoed in op te bergen. Ze doet ook dienst als nachtkastje waarop zijn nachtlampje staat.

De kast vrolijkten we op met een muursticker van een brandweerwagen die we nog overhadden.

Sinterklaas 2013 022

  • Bij Ikea vonden we ook een groen tekentafeltje en een autospeeltapijt waarop hij met zijn auto’s en garage kan spelen.

kindertafel mammutautotapijt

 

 

 

 

 

 

 

  • Tenslotte legden we op zijn bed een bedovertrek in transportthema. Die vonden we bij Vertbaudet.

Resultaat?

Jules is dol op zijn kamer en speelt er ook veel meer dan vroeger. Ook bij zijn vriendjes is de kamer een hit.

 

Volgende plannen

We deden deze herinrichting toen Jules 3 jaar was. Intussen is hij 5,5 en stilaan toe aan een stoerdere kamer. Daarom verhuist hij binnenkort naar de andere kamer. Die kamer heeft namelijk een trap naar een mezzanine die we gaan inrichten als coole speelzolder voor hem. Hierop komt zijn playmobil & lego.

Zijn babyzusje krijgt dan zijn oude kamer. We zullen de muurstickers in transportthema verwijderen en vervangen door een meisjesthema: boom, vlinders, kasteel, …. Waarschijnlijk behouden we wel de geschilderde achtergrond (gras en lucht). In de komende maanden zal ik op dit blog laten zien hoe we beide kamers aanpassen.

 

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk dan ook zeker mijn Pinterest-bord ‘Jongenskamer kleuter’.

 

Hebben jullie zelf tips? Deel ze dan in het commentaarveld!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!

Reacties zijn gesloten.