Interieurinspiratie, Kinder- & slaapkamers

Binnenkijker: Pentahotel in Luik

Vorige zomer trakteerde ik Arnout voor zijn verjaardag op een weekendje Luik. We verbleven in het hippe Pentahotel en verkenden de omgeving rond Luik met een oldtimer kever.

 

huisjethuisje-binnenkijker-pentahotel-banner1.png

 

Pentahotel: hip, industrieel, eclectisch hotel met een kwinkslag

Ook al behoort het Pentahotel tot een internationale hotelketen, hun leuze is: “we don’t do normal”. Dus verwacht zeker geen mainstream hotel.

Verwacht wel:

  • een hip & trendy hotel, met veel karakter
  • een industriële, maar comfortabele hotelkamer met supersized bed
  • voor de vrouwen: mini-toilettasje op de hotelkamer met lekker ruikende productjes…en een haardroger
  • fun & games: je hebt er gamezalen en zelfs gamekamers
  • gekke kwinkslagen: overal vind je leuke tekstboodschappen, tot op de kleerhangers toe
  • hippe bar: je wordt ingecheckt aan de bar
  • lekker ontbijt
  • parkeren kan in de overdekte parking naast het hotel

Interieurstijl? Laat de foto’s spreken

 

Zoals je op de foto’s ziet, is de interieurstijl niet terug te brengen tot 1 stijl. De hoofdtoon wordt gevormd door de industriële stijl: bakstenen muren, een open plafond waar je alle leidingen ziet lopen, stoere verlichting én veel staal, hout en leder. Maar je vindt er ook klassieke elementen terug, zoals in de bibliotheek en lounge. Maar ook daar gebruiken ze veel hout en leder. Waardoor de stijlen perfect samen gaan.

 

Onze ervaring met het hotel

Buiten een klein misverstand bij de reservatie (ik had blijkbaar maar voor 1 persoon geboekt, oepsie…), verliep alles vrij vlot. Onze receptioniste (euh…barvrouw) was vrij nieuw, en het duurde even alvorens we ingecheckt waren. Daarna verliep alles vlekkeloos. Wij vonden het zalig om het hotel te verkennen. Overal vind je leuke hoekjes en quotes. Mooie hotelkamer, hemels bed. Lekker, uitgebreid ontbijt. En handig dat de auto naast het hotel kan staan. Het hotel ligt wel aan een drukke baan, dus best een kamer aan de achterzijde vragen.

 

En Luik zelf…

Euh veel tijd in Luik zélf brachten we niet door. Want ik huurde een oldtimer auto bij Dockx om de supermooi omgeving tussen Luik en Limburg te ontdekken. Een aanrader!

Onze indruk van Luik centrum:

Een grote, drukke stad. ’s Avonds gingen we iets eten & drinken op de Place du Marché. Op zich een gezellige, drukke marktplaats met veel restaurantjes en bars. Maar het ligt vlak naast een drukke baan. Dus je zit tussen het lawaai & de uitlaatgassen van het verkeer, wat toch een beetje afdoet aan de ervaring.

 

Rond Luik…

is het zalig mooi! Heel landelijk omgeving, kronkelende baantjes en zeer weinig verkeer. Een ideale setting om met een oldtimer-kever (enkele weken op voorhand te reserveren bij Dockx) rond te rijden.

Huisjethuisje-idee-geschenk-huur-een-oldtimer-dockx

Wij hebben echt genoten van ons hotel, maar nog harder van ons uitje in deze prachtige kever. Het weer was perfect: 25 graden met een verkoelend briesje. Heerlijk relax.

Heb jij nog een tip voor een mooi(e) hotel of b&b?

Was deze blogpost nuttig? Vergeet hem dan niet te liken of delen op Facebook, Pinterest of Instagram.

 

Katrien

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wil je geen blogposts missen en regelmatig interieurtips en promoties ontvangen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!