Review zolderkamers

Zolderkamer - bureau met archief - licht industrieel

Het was geen gemakkelijke opdracht: onze zolder inrichten als bureau en logeerkamer. De kamers bevinden zich in de nok van het dak, met weinig muren om meubels tegen te zetten.

Toch slaagde Katrien om een mooi meubelplan uit te werken, zonder dat er maatwerk aan te pas kwam. Wat financieel, een heel verschil maakt.

De verschillende scenario’s werden visueel uitgewerkt in een moodboard én met 3D-tekeningen zodat we duidelijk konden zien en voelen hoe de kamer in ieder scenario eruit zou zien. Dat maakte het heel gemakkelijk om te beslissen welk scenario het zou worden.

Tenslotte kregen we ook een gedetailleerde shoppinglijst (tot de matras en het beddengoed toe), zodat ik maar op de weblinks had te klikken en over te gaan tot bestellen. Intussen zijn de meubels al geplaatst en moeten we enkel nog overgaan tot de aankoop van de accessoires en ruimte een beetje verder inrichten.

Katrien denkt echt aan alles, ook aan de details: ze checkte zelfs hoe hoog onze archiefmappen zijn, zodat ze kon berekenen hoe hoog de kasten moesten zijn. Ook kregen we voor elk scenario mee hoeveel archiefmappen we konden bergen.