Nieuwbouwhuis in Kortrijk

We hadden onze nieuwbouwwoning zelf al aangekleed,  maar die finetuning naar afwerking rond schilderen, behangen en decoreren bleek toch een uitdaging te zijn!

Je hebt een hoofd vol ideeën, maar daar je weg in vinden om het plaatje te doen kloppen… dat is toch een vak apart. Mijn vele ideeën zorgden vooral voor chaos in mijn hoofd… en dan kwam ik thuis met een stuk dat in de winkel prachtig leek, maar in realiteit niet paste in de ruimte.

Katrien heeft tijdens haar eerste bezoek de ruimtes opgemeten en geïnventariseerd: wat we al hadden aan meubilair en wat we nog konden gebruiken.

Daarna zijn we gaan windowshoppen: rondkijken in decoratie-, meubilair- en verfwinkels, zonder iets te kopen. Heel boeiend, want daar komt vrij snel naar boven welke stijl je verkiest en dit wordt dan met visuele beelden ondersteund. In de verfwinkel hebben we zo bijvoorbeeld heel veel verschillende behangboeken opengeslagen en gekeken naar “wat wel en wat zeker niet”.

Vervolgens maakte Katrien een grond- en 3D-plan. Heel gedetailleerd per ruimte: hoe is het nu, wat is de toekomstige bestemming van de ruimte, een moodboard (met stijl, kleur, meubilair en accessoires)  en als kers op de taart een 3D-plan waarop je ziet hoe de ruimte er na de styling zal uitzien.

Het leek (zonder overdrijven!) of Katrien in mijn hoofd had gezeten en alles wat daarin zat had uitgespreid op tafel, overbodige details eruit gegooid had en nieuwe ideeën toegevoegd had. Eigenlijk had ze een moodboard van de gedachten gemaakt! Dit alles werd op plan gezet op een manier waar we zelf nooit opgekomen zouden zijn…

Qua budget weet Katrien veel adresjes en websites waar je dat tikkeltje meer qua uitstraling voor nét dat tikkeltje minder kan vinden.

We weten nu hoe mooi onze woning nog kan worden (en we vonden ze al mooi), zelfs al zouden we maar de helft van de voorstellen uitvoeren. Onze eigen identiteit werd toegevoegd, en dat is wat van je huis uiteindelijk een thuis maakt.