Referentie

Kleuradvies voor jaren-60-huis in Hombeek

Wat was ik blij toen ik het resultaat van dit kleuradvies voor dit huis zag. Vorige zomer gaf ik Kris & Veerle kleuradvies voor hun pas gerenoveerde jaren-60-huis in Hombeek (Mechelen).

 

Het afgelopen jaar brachten ze het kleurenplan tot uitvoering en vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Kijk je even mee naar het resultaat?

Groene draad doorheen het interieur

Veerle is dol op herfstkleuren, afgewisseld met lichte pastels. Vooral de kleuren groen en geel spreken haar erg aan.

 

Ik adviseerde om in elke ruimte de kleur groen als rode draad te laten terugkomen. Enerzijds sprak deze kleur het koppel aan, en anderzijds zou het mooi contrasteren met de vloer, deur- en raamkaders.

De leefruimte

De leefruimte bestaat nu hoofdzakelijk uit witte muren, met 2 groene accentmuren

In de speelruimte werkten we met een groene band voor een lambriseringseffect.

 

De slaapkamer

Ook de slaapkamer kreeg een groene accentmuur, die mooi contrasteert met de warme houten vloer. Omdat Kris eerder een voorkeur voor warme tonen heeft, adviseerde ik om dit op te lossen met een dekbedovertrek in warme tonen.

Slaapnestjes in de gedeelde kinderkamers

Met slechts 2 kinderkamers, zouden de 4 kinderen de eerste tijd nog hun kamers delen. Dus was het belangrijk om ervoor te zorgen dat ieder kind zijn eigen plekje in de kamer zou vinden.

 

Dat losten we op door in iedere kamer in de hoek met verf optisch het gevoel van een huisje te creëren. 

 

Op de andere muur brachten we dan een lambrisering (een band) aan met de lievelingskleur van het kind waarmee de kamer gedeeld werd.

 

Ook brachten we wat muurstickers aan om de kamers nog wat op te vrolijken.

Wil jij ook zo een kleuradvies aan huis?

Ga jij binnenkort verven en moet je nog kleuren kiezen?
Of wil je je een muur opfrissen met een leuk behang?
Ik help je graag!

Ik geef  kleuradvies aan huis. Hierbij ga ik op zoek naar de kleuren en de patronen die bij jou en je ruimte passen. Ik noteer  alle kleuren & codes op een handig overzicht en duidt ook aan welke kleur op welke muur thuishoort. Zo kan jij daarna meteen aan de slag.