Organisatie

Last-minute-bbq? Handige boodschappenlijst

bbq-vaughan-willis-free-images

Eindelijk is de lente daar. Dit weekend geven ze tot 26 graden. En dat vraagt natuurlijk om een bbq en een boodschappenlijst waar je snel op kunt terugvallen.

 


Zaterdag hebben we dus onverwacht vrienden uitgenodigd voor een bbq. Morgen ga ik eerste werk naar de winkel (zodat ik hopelijk alles nog vind).

 

Om niets te vergeten zocht ik op Google enkele voorbeeldboodschappenlijsten. Zo stelde ik zelf in geen tijd een boodschappenlijstje samen. Dat bracht ik snel in Wunderlist in, zodat ik voor alle BBQ’s die nog moeten komen, een boodschappenlijstje klaar heb.

 

Download hier mijn BBQ – boodschappenlijst – Wunderlist.

 

Belangrijk: ik probeer het mij bij een BBQ zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ik maximaal kan genieten van het moment en niet te veel moet stressen op voorhand. Dat betekent dat ik voorgemaakte aardappel-, couscous- en pastasalades koop. Als je die dus zelf wil maken, moet je natuurlijk je lijstje nog wat aanvullen met die ingrediënten.

 

Mis je nog een ingrediënt in mijn lijst, of een taak? Laat het zeker weten!

 

Wunderlist?

 

Wunderlist is een app die ik vorige week ontdekte op de leukewereld-blog. Lobke deelde 7 lifehacks om haar leven te vergemakkelijken. Ze vroeg aan haar lezers om hun tips te delen en daarin gaven verschillende mama’s aan dat ze Wunderlist gebruikten om boodschappenlijstjes & to do-lijstjes op hun smartphone bij te houden en te delen met hun man.

 

Ik zelf gebruikte tot nu toe de Out of milk-app om boodschappenlijstjes en to do- lijstjes bij te houden. Ik hou daar aparte lijstjes bij voor als ik bijvoorbeeld nog eens naar Ikea, Action of de stad ga. Zo weet ik precies nog wat ik moest hebben. Ik hou hierin ook het hele jaar door ideetjes voor cadeautjes bij voor de familie (als ze bijvoorbeeld in een gesprek eens iets laten vallen).

 

Ik was heel tevreden over deze app, maar mistte 1 functionaliteit: deadlines aan mijn to do’s koppelen, zodat ik ze chronologisch kan ordenen en een herinnering krijg. En dat kan Wunderlist wel. Dus probeerde ik het uit. Eerste ervaring was heel positief…

 

Dus een nieuwe handige app om de organisatie van ons hectische gezinsleven nog een beetje vlotter te laten verlopen. Na een handige Inpaklijst voor onze vakanties, heb ik nu dus ook een ready-to-go bbq-boodschappenlijst-wunderlist.

 

Geniet van het mooie weer en hopelijk ook van een gezellige bbq ;-).