Nieuwbouw & renovatieprojecten

Een huis bouwen of renoveren kan heel stresserend zijn. Je moet zoveel keuzes maken op korte tijd. En elke keuze beïnvloedt dan weer de volgende keuzes. Voor je het weet zie je het bos door de bomen niet meer. Als interieurcoach help ik je graag om de juiste keuzes te maken en het totaalplaatje voor ogen te houden.

Hoe ik je hierbij ondersteun, mag jezelf in vullen.

Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden.

Bij een nieuwbouw of renovatieproject moet je op korte tijd heel wat keuzes maken:

 1. Wat komt waar: verlichtingspunten, stopcontacten, wateraansluiting, radiatoren?
 2. Welke materialen/kleuren krijgen de vloer, plinten,  binnendeuren, kastfronten, werkbladen, etc…
 3. Kiezen we beter voor meubels op maat?

Het kan best overweldigend zijn om al deze keuzes onder tijdsdruk te moeten maken. Als interieurcoach help ik je om deze keuzes te maken & het totaalplaatje te bewaken. Per mail houden we contact bij elke keuze die je moet maken. Ik overweeg samen met jou de opties en bewaak het totaalplaatje.

Een moodboard is een visueel bord met concrete beelden van de woonstijl, meubels, kleuren en materialen die ik voorstel voor jouw  huis. Zo leggen we de krijtlijnen vast voor de volgende stappen. 

Moodboard-inkomhal-strak-stoer

In een indelingsplan bepalen we de indeling van een ruimte. In welke zones delen we bijvoorbeeld de leefruimte op? Welk meubel moet waar komen te staan? 
In het meubelplan bepalen we per meubel de gewenste look, kleur en afmeting.

meubelplan-2D-strak-stoer-warm

Eenmaal we een indelingsplan hebben, kunnen we bepalen waar de stopcontacten, schakelaars en verlichtingspunten moeten komen om de ruimte te verlichten. Dit doen we in een verlichtingsplan.  Hierbij bepalen we ook het type verlichting (spot, hanglamp, wandlamp, staande lamp, etc…) en welke stijl, kleur, materialen en afmetingen deze armaturen moeten hebben.

In het kleurenplan bepalen we het kleurenpalet van de ruimte. Welke kleur krijgt elke muur, waar komt er behang, waar leggen we accenten, etc… Hierbij geven we ook de materialen aan, zodat je een goed zicht krijgt op het geheel.

 

kleurenplan-2D-strak-stoer-warm

In een accessoireplan bepalen we hoe we de ruimte gaan aankleden. Welke raamdecoratie, wanddecoratie en andere accessoires gaan we gebruiken om warmte en persoonlijkheid toe te voegen aan de ruimte? Hierbij bepalen we ook per item de gewenste look, kleur en afmeting.

Accessoireplan-2D-strak-stoer-warm

In een 3D-ontwerp komt het hele plaatje samen. Je krijgt als het ware een realistisch beeld van hoe je interieur er zal uitzien:

 

 • het ruimtelijk gevoel
 • de lichtinval
 • de indeling
 • de meubels
 • de accessoires & raamdecoratie
 • de verlichting
 • de kleuren & materialen

Interieurontwerp-3D-strak-stoer-warm

PRIJZEN

Een interieurontwerp kan uit verschillende onderdelen bestaan. Jij geeft aan wat je nodig hebt en zo stel ik een pakket op maat samen.

 • MOODBOARD : 400 euro per ruimte
 • BASISONTWERP (moodboard + indeling- en meubelplan in 2D) voor 1 ruimte: 650 euro per ruimte (bv. woonkamer).
 • TOTAALONTWERP (moodboard + 2D en 3D ontwerp met meubels, accessoires, kleur en verlichting, shopadressen): 950 euro per ruimte, 1700 euro voor 2 ruimtes (bijvoorbeeld eetkamer en woonkamer)

PRIJZEN

Tijdens het renovatie- of bouwproces kan ik je op verschillende manieren bijstaan. Jij geeft aan wat je nodig hebt en ik stel een pakket op maat samen.

 • INTERIEURCOACH: 50 euro / uur
 • MOODBOARD : 400 euro per ruimte
 • BASISONTWERP (moodboard + indeling- en meubelplan in 2D) voor 1 ruimte: 650 euro per ruimte (bv. woonkamer).
 • TOTAALONTWERP (moodboard + 2D en 3D ontwerp met meubels, accessoires, kleur en verlichting, shopadressen): 950 euro per ruimte, 1700 euro voor 2 ruimtes (bijvoorbeeld eetkamer en woonkamer)