Maak een moodboard van jouw droominterieur

Tijdens deze workshop vertaal je je ideeën en dromen voor je interieur naar een moodboard met concrete beelden van jouw woonstijl, meubels, kleuren en materialen die je wil gebruiken in je interieur.

Zo laat je je tijdens het interieurshoppen niet meer verleiden tot verkeerde interieurkeuzes.

Heel waardevol, zoals je uit deze reactie van een deelneemster kan lezen.

Je kan wel 1000 beelden verzamelen op je Pinterest-bord en toch nog niet weten wat je nu echt wil uitvoeren. Een moodboard gaat dan ook verder dan beelden verzamelen.

Een moodboard…

 1. verplicht je om, tussen alle beelden die je leuk vindt, echt een selectie te maken van wat jij precies in jouw huis wil: welk gevoel moet je interieur oproepen, welke kleuren spelen daarin een hoofdrol, wat voor type meubels moeten erin staan, welke materialen en welke stoffen moeten ze aanwezig zijn?
 2. wordt dé checklist die je steeds bij de hand hebt, als je de komende jaren een interieurkeuze moet maken.
 3. maakt het makkelijker om je interieursmaak over te brengen aan anderen. Een beeld zegt veel meer dan woorden. Via je een moodboard kun je gemakkelijker communiceren met je partner en met woonwinkels. Ze zien in een oogopslag wat je bedoelt.

Voor iedereen die graag zelf met zijn interieur bezig is!

Voor iedereen die graag  met zijn interieur bezig is. Je kan de workshop alleen doen, met vriendinnen, als moeder-dochter-dag, als bedrijfsuitstap, vrijgezellenfeestje, housewarming gift, …

Om ervoor te zorgen dat iedereen tijdens de workshop genoeg aandacht krijgt, gaat mijn voorkeur uit naar een groepje van 4 tot 8 personen. Zo kan ik iedereen individueel begeleiden en persoonlijk interieuradvies geven. Heel rustgevend.

Vooral een gezellige dag, waarin je veel inspiratie en tips opdoet. En natuurlijk lekker door magazines mag bladeren, knippen en plakken.

De workshop duurt ongeveer 4 uur.

 1. Eerst geef ik een korte uitleg over hoe je best aan een moodboard begint en geef ik je enkele inzichten in interieurstijlen en kleurgebruik.
 2. Dan gaan jullie zelf aan de slag
  1. Je gaat op zoek naar inspiratie in magazines en neemt staaltjes van diverse materialen door. Je verzamelt alle beelden en materialen die je aanspreken
  2. Intussen kom ik langs en stel ik gerichte vragen over je keuzes en geef ik tips wat goed met elkaar combineert.
  3. Uiteindelijk selecteer je welke beelden en materialen effectief op je moodboard komen: welk gevoel moet je interieur oproepen, welke kleuren spelen daarin een hoofdrol, welke stoffen en andere materialen wil je gebruiken, wat voor type meubels, enz…..
  4. Dan stel je je moodboard samen tot 1 harmonieus geheel
 3. Tot slot overlopen we alle borden. Zo ga je naar huis met een ton aan ideeën en inspiratie.
Ik begeleid je bij het maken van je moodboard en geef je tips. Daarnaast beantwoord ik al jouw interieurvragen.

Je hoeft niets mee te nemen als je dat niet wil.

 • Ik neem materiaal mee: magazines, staaltjes, scharen, lijm, foamboard.
 • Heb je zelf al wat ideetjes (bijvoorbeeld beelden van op je Pinterest-account, stof-, verf- of behangstalen ) mag je die steeds meenemen.
 • Je mag ook steeds al een foto en/of plattegrond van de kamer(s) die je wil aanpakken meenemen. Dan kan ik nog beter advies geven.

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Je organiseert de workshop bij iemand thuis.

De workshop is dan bij een van jullie thuis. Gewoon gezellig aan de eettafel.

Ik reken voor de workshop een groepsprijs van 300 euro inclusief de tijdschriften en materialen (excl. eventuele reiskostenvergoeding).

Dat betekent dat wanneer je de workshop met 5 personen doet, de kosten 60 euro per persoon zijn.

Doe je de workshop met z’n tweeën, dan betaal je 150 euro per persoon. De prijs per persoon is dan hoger dan wanneer je de workshop met meer mensen doet, maar in ruil krijg je veel meer aandacht en advies over jouw interieur.

 1. Je sluit aan bij één van de workshops op locatie die ik organiseer

De workshop gaat dan door op locatie in een leuk zaaltje.

“Dit weekend bezochten we een meubel-/woonwinkel om ideetjes op te doen qua kussens en decoratie. Heel tof, zeker nu met het moodboard en jouw interieurtips als leidraad! Het is ons nu echt duidelijk waar we naartoe willen en hoe we willen variëren in ons kleurenpalet.”