Diensten & tarieven

Vind je toch niet wat je zoekt? Vraag dan een offerte op maat.

Interieuradvies aan huis
Interieurontwerp op papier
Offerte op maat

Interieuradvies

Wil je een kamer een nieuwe kleur geven? Of wil je ook de stijl opfrissen?  En wil je even brainstormen met een specialist? 

Dan kan ik je helpen! Advies aan huis of over e-mail. Aan jou de keuze!

Bij een nieuwbouw of renovatieproject moet je op korte tijd heel wat keuzes maken:

 1. Welke materialen/kleuren krijgen de vloer, plinten,  binnendeuren, kastfronten, werkbladen, etc…
 2. Kiezen we beter voor meubels op maat?
 3. Wat komt waar: verlichtingspunten, stopcontacten, wateraansluiting, radiatoren? …

Het kan best overweldigend zijn om al deze keuzes onder tijdsdruk te moeten maken. Als interieurstyliste help ik je om  het totaalplaatje te zien en gaandeweg de interieurkeuzes te maken.

 

Wat krijg je in dit pakket?

 • een interieuradvies aan huis. Daarbij overlopen we het hele huis kamer voor kamer.
 • een geschreven verslag van het gegeven advies
 • een globaal moodboard voor het hele huis met interieurstijl, materialen, kleuren, voorbeelden van meubels, verlichting en accessoires, zodat de interieurkeuzes daarna een stuk gemakkelijker verlopen
 • een indelingsplan (2D) voor de leefruimte, zodat je daarna gemakkelijk verlichtingspunten en stopcontacten kan bepalen.
 • 3 uur nazorg via mail: tijdens het (ver)bouwproces overweeg ik samen met jou de opties en bewaak het totaalplaatje van je interieur.

Prijs: 950 euro inclusief BTW

Wat houdt het interieuradvies in?

 • Interieuradvies gaat veel verder dan enkel kleuradvies. In dit advies geef ik naast kleuradvies, ook ideeën voor stijl, meubels, accessoires, verlichting en raamdecoratie.
 • Ik kom aan huis, analyseer je ruimte en geef gerichte tips wat de ruimte nog kan verbeteren. Welke woonstijl, en kleuren de ruimte zullen doen opleven. Hoe de meubels moeten staan. Welke soort verlichting en hoe die er moet uitzien. Het type raamdecoratie dat past bij je ramen en de lichtinval. Welke accessoires nog extra sfeer kunnen toevoegen. Enzovoort.. 
 • Met deze tips kan jij daarna zelf aan de slag. Heb je toch nog een vraag achteraf? Geen nood! Ik help je graag verder!

Wat krijg je?

 • 2 à 3 uur advies ter plaatse
 • De kleurcodes van de verf
 • Een uitgebreid verslag van de gegeven adviezen 
 • Een persoonlijk Pinterest-moodbord (waar alleen jij op kan) met concrete inspiratiebeelden van wat we besproken hebben: de kleuren, stijl, meubels, accessoires, verlichting, ….
 • Een uur opvolging bij vragen achteraf

Prijs: 300 euro / ruimte (bv. open leefruimte)

Wat houdt het kleuradvies in?

 • Ik kom aan huis, analyseer de lichtinval, de vorm & de functie van de ruimte. Op basis van deze analyse geef ik gerichte tips over welke kleuren of welk behang de ruimte nog kunnen verbeteren. Hierbij geef ik aan welke kleur op welke muur moet komen.
 • Ik noteer de NCS-codes van deze kleuren, zodat jij later de verf gemakkelijk kan bestellen bij de lokale verfhandelaar of doe-het-zelf-zaak.

Wat krijg je?

 • 1 uur advies ter plaatse
 • een elektronische kleurenkaart met NCS-codes

Prijs: 100 euro / 1 uur advies (per bijkomend uur 50 euro)

Kinderen…ze worden zo snel groot! Als mama van 2 bengels ervaar ik het elke dag. Ook hun noden voor hun kamer veranderen constant. Een baby slaapt enkel op zijn kamer, maar een kleuter heeft ook speelruimte en opbergruimte nodig.  En een tiener heeft dan weer een rustig plekje nodig waar hij kan lezen en huiswerk kan maken. 

Een kinderkamer bekijk je dus het beste op lange termijn: met een  thema dat je makkelijk kan aanpassen, een kleurenpalet dat over 5 jaar ook nog mooi is en meubels die je zo kan aanpassen dat ze meegroeien met je kind.

Dit pakket in een notendop:

 • we bespreken de opdracht per telefoon
 • jij stuurt foto’s + schets grondplan met afmetingen door
 • ik bezorg je via mail een moodboard met 2D-indelingsplan met meubels en accessoires en we bespreken dit plan over de telefoon
 • 450 euro / kamer

Heb je een meubel, verlichtingsarmatuur of woonaccessoire op het oog? En wil je even overleggen of het wel de juiste keuze voor jouw ruimte is? Of wil je een ruimte opfrissen, maar wil je nog even je ideeën aftoetsen met een specialist?
Dan kan ik je helpen!

 

Jij stuurt je vraag, foto’s (van het item en de ruimte) en een grondschets door en ik geef je gericht advies via e-mail.

Interieurontwerp op papier

Wil je een ruimte opfrissen, maar wil je graag eerst een duidelijk beeld van hoe de kamer eruit zou kunnen zien (stijl, kleur en materialen), hoe de ruimte het beste ingedeeld kan worden en welke meubels, accessoires, verlichting passen? Dan is een interieurontwerp op papier iets voor jou!

 

Een interieurontwerp geeft namelijk een realistisch beeld van hoe de ruimte er kan uitzien wanneer alle adviezen zijn toegepast.

 

EEN INTERIEURONTWERP KAN BESTAAN 1 OF MEERDERE VAN ONDERSTAANDE ELEMENTEN:

Een moodboard vormt meestal de eerste stap van een interieurontwerp. Het is een visueel bord met concrete beelden van de woonstijl, meubels, kleuren en materialen die ik voorstel voor jouw  interieur. Zo leggen we de krijtlijnen vast voor de volgende stappen. 

Moodboard-inkomhal-strak-stoer

In een kleuren- en materialenplan bepalen we het kleurenpalet van de ruimte en welke materialen we zullen gebruiken. Welke kleur krijgt elke muur, waar komt er behang, waar leggen we accenten, welke materialen gebruiken we etc… 

kleurenplan-2D-strak-stoer-warm

In een indelingsplan bepalen we de indeling van de ruimte. In welke zones delen we de ruimte op? Welk meubel moet waar komen te staan? Waar zijn de looplijnen?

 

Vervolgens vullen we dit indelingsplan aan met een meubelplan: hierin bepalen we per meubel de gewenste look, kleur en afmeting.

meubelplan-2D-strak-stoer-warm

In een accessoireplan bepalen we hoe we de ruimte gaan aankleden. Welke raamdecoratie, wanddecoratie en andere accessoires gaan we gebruiken om warmte en persoonlijkheid toe te voegen aan de ruimte? Hierbij bepalen we ook per item de gewenste look, kleur en afmeting.

Accessoireplan-2D-strak-stoer-warm

In een verlichtingsplan bepalen we waar er lichtpunten moeten komen om de ruimte te verlichten, functionele taken uit te voeren of bepaalde accenten te leggen of een sfeer te creëeren. 

Vervolgens bepalen we per verlichtingspunt het armatuurstype (spot, hanglamp, wandlamp, staande lamp, etc…), welke stijl, kleur, materialen en afmetingen deze moet hebben.

Verlichtingsplan-2D-strak-stoer-warm

In een 3D-ontwerp komt het hele plaatje samen. Je krijgt als het ware een realistisch beeld van hoe je interieur er zal uitzien:

 • het ruimtelijk gevoel
 • de lichtinval
 • de indeling
 • de meubels
 • de accessoires & raamdecoratie
 • de verlichting
 • de kleuren & materialen

Interieurontwerp-3D-strak-stoer-warm

PRIJZEN

Een interieurontwerp kan uit verschillende onderdelen bestaan. Jij geeft aan wat je nodig hebt en zo stel ik een pakket op maat samen.

Enkele voorbeelden:

 • BASISONTWERP (moodboard + indeling met kleur- en meubelplan in 2D) voor 1 ruimte: 750 euro per ruimte 
 • TOTAALONTWERP (moodboard + 2D en 3D ontwerp met meubels, accessoires, kleur en verlichting): 1350 euro per ruimte 

Offerte op maat

Niet gevonden wat je zocht?

Of wil je elementen uit verschillende pakketten? 

Dan maak ik graag een offerte op maat!

Stuur mij een e-mail en beschrijf je vraag. 
Vervolgens neem ik contact op en spreken we een prijs af.

Over de prijzen

Inclusief BTW 

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW (21 %). 

Reis- & kilometerkosten

Alle genoemde prijzen zijn exclusief kilometerkosten (0,36 euro/km) van en naar Hofstade (Zemst). Voor verplaatsingen binnen een straal van 10 km reken ik geen verplaatsingskosten.

Onafhankelijk advies
Ik verkoop geen eigen producten en ik word niet beloond voor het verkopen van andermans producten. Mijn advies is dus écht neutraal en niet gebonden aan een winkel of merk.

Correcties

In de eerste fase maak ik 1 tot 3 versies van het conceptueel ontwerp (moodboard + indelingsplan) . Hieruit kies je dan 1 versie voor verdere uitwerking. Wens je na de eindpresentatie toch nog een aanpassing aan het ontwerp? Geen probleem! In de prijs zit 1 correctieronde inbegrepen. Voor verdere correcties reken ik 50 euro/uur.

Nazorg

In mijn prijzen hou ik rekening met 1 uur nazorg achteraf. Heb je dus achteraf nog een vraag, mag je die altijd stellen.

Huisjethuisje Interieuradvies, interieurontwerp en interieurstyling, workshops interieur